Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή πρακτικών Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή πρακτικών Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων
Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed και εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακή άνοδο άνοιξε σήμερα (10/4/2019) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.195 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.885 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.926 μονάδες.


Η μετοχή της Delta Air Lines καταγράφει άνοδο άνω του 2%, καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο του 2019, χάρη στην ανανέωση μιας συμφωνίας με την American Express και στην υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση.
Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις JP Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την Παρασκευή.
Οι προσδοκίες της Wall Street για αυτή την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων είναι απογοητευτικές, με τη FactSet να εκτιμά συγκεκριμένα πως τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα μειωθούν κατά 4,3% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Από την άλλη, οριακή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Apple, στον απόηχο της υποβάθμισής της από την HSBC, επικαλούμενη ανησυχίες για τη μονάδα υπηρεσιών του τεχνολογικού κολοσσού.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν σήμερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Περαιτέρω ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρουν τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 14 μηνών, κυρίως λόγω των αυξημένων τιμών της βενζίνης, των τροφίμων και των ενοικίων.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,4% τον περασμένο μήνα -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2018- έναντι αύξησης 0,2% του Φεβρουαρίου, ενώ στους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με την αύξηση 1,5% του Φεβρουαρίου, που ήταν ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση του δείκτη κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 1,8% σε ετήσια.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάρτιο, όσο και τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Φεβρουάριο του 2018- έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης