Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να λάβει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια

Maduro: Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να λάβει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια
Έτοιμη να λάβει διεθνή βοήθεια η Βενεζουέλα
Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να λάβει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε σήμερα (10/4) ο Πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro, μετά από συνάντηση που είχε στο Καράκας με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έγραψε στο Twitter ότι «επαναβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να δημιουργήσουμε μηχανισμούς συνεργασίας για διεθνή βοήθεια και υποστήριξη».
Ο Nicolas Maduro, ο οποίος αρνείται ότι η υφιστάμενη κατάσταση στη Βενεζουέλα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστική κρίση, επανέλαβε μετά από την συνάντηση ότι η συνεργασία με τη διεθνή επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού πρέπει να σέβεται την «έννομη τάξη της Βενεζουέλας».
Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται στην χώρα της Νότιας Αμερικής από το Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή της την Τετάρτη.
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού εξέφρασε σε ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή την ανησυχία της «από τις σοβαρές επιπτώσεις της υφιστάμενης κατάστασης πάνω στους πολίτες της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα όσους δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες».
Η Βενεζουέλα έχει βυθιστεί σε μια βαθιά πολιτική κρίση, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Jouan Guaido να έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας τον Ιανουάριο.
Έκτοτε, έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 50 χώρες, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που επιθυμούν την παραίτηση του Nicolas Maduro.
Με τις εξαγωγές αργού πετρελαίου να καταρρέουν και τις διεθνείς κυρώσεις να αυξάνονται, η οικονομία της Βενεζουέλας η οποία βασίζεται στο πετρέλαιο έχει καταρρεύσει.
Ο υποσιτισμός και οι ασθένειες αυξάνονται καθώς σημειώνουν κατακόρυφη πτώση οι συνθήκες διαβίωσης.
Ο Nicolas Maduro θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας του οφείλονται στις κυρώσεις των ΗΠΑ ενώ ο Jouan Guaido υποστηρίζει ότι οφείλονται στη διαφθορά και την κακή διακυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ σχεδόν το ένα τέταρτο των 30 εκατομμυρίων πολιτών της Βενεζουέλας χρειάζονται βοήθεια επειγόντως.
Μια έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι είναι υποσιτισμένοι και τουλάχιστον 22% των παιδιών κάτω των πέντε υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης