Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Bernie Sanders προτείνει αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας

ΗΠΑ: Ο Bernie Sanders προτείνει αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας
Ο Bernie Sanders προτείνει αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας 
Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη δημόσια υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση του δημοσίου, είναι έτοιμος να παραθέσει ο γερουσιαστής Bernie Sanders, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο κ. Sanders εισηγείται σύστημα στο οποίο δεν θα μπορούν να παίρνουν μέρος οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αποκλειστικά δημόσιο.
Εννοείται -και ο κ. Sanders το δηλώνει ανοιχτά- ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται ραγδαία αύξηση στη φορολόγηση των εχόντων, έτσι ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια.
Επίσης, θα απαιτηθούν τεράστιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, στον τρόπο με τον οποίο θα σχετίζονται με το νέο σύστημα οι φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και οι άλλοι πάροχοι υγείας.
Ο Bernie Sanders, σε τοποθέτησή του, χαρακτηριστικά τόνισε ότι "με το Medicare for All" ο κόσμος απαλλάσσεται από τις φαρμακευτικές και τις ασφαλιστικές εταιρίες που κερδίζουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο συμπληρώνοντας ότι ο ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε τομείς όπως η χειρουργική για καλλωπιστικούς λόγους.
Οι Ρεπουμπλικανοί, από την πλευρά τους, έσπευσα να πουν ότι το σχέδιο Sanders είναι τρομερά δαπανηρό και ανεφάρμοστο και όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Donald Trump αυτό που στην πραγματικότητα θα κάνει το Medicare for All είναι να θέσει 180 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός των πάσης φύσεως θεραπειών στις οποίες πρέπει να υποβληθούν".
"Οι "πολιτικές της ελεύθερης αγοράς του προέδρου Trump είναι η καλύτερη εναλλακτική" επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης