Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Άρπαξε» στο νήμα το θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Άρπαξε» στο νήμα το θετικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Δεν ήταν άσχημη η συνεδρίαση και τελικά έκλεισε με μικρή άνοδο αφού «μαστιγώθηκαν» κάποιες μετοχές στις τελικές δημοπρασίες. Οι τράπεζες διόρθωσαν λίγο μέσα στην ημέρα και τελικά οι περισσότερες έκλεισαν με άνοδο.

Ξεχώρισαν και κάποιες μη τραπεζικές μετοχές αλλά και κάποιες μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με καλά θεμελιώδη. Χτίζει βάση στις 755 μονάδες και δεν μπορεί να υποχωρήσει έστω και αν κάποιοι τεχνικοί αναλυτές βρίσκουν πως ορισμένες μετοχές έχουν φτάσει σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

ΥΨΗΛΑ ΗΜΕΡΑΣ: Στις τελικές δημοπρασίες η Πειραιώς έκλεισε γράφοντας υψηλό ημέρας στα 1,78 ευρώ και έμεινε με πωλητές. Η Coca Cola «πιέστηκε» από κάποιους να κλείσει σε υψηλό ημέρας και αυτό ήταν στα 30 ευρώ. Βάζει μόνιμα πλάτη στις δύσκολες συνεδριάσεις.

Σε υψηλό ημέρας και στα 12,30 ευρώ έκλεισε και ο ΟΤΕ με πωλητές αρκετούς όμως. Κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Alpha Bank. Σε υψηλό ημέρας έκλεισαν και τα ΕΛΠΕ.

ΔΕΗ: Θετική η εξέλιξη με την τιμή του λιγνίτη και μπορεί να άρει κάποιες αμφιβολίες αναφορικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις λιγνιτικές. Η ανησυχία μας πηγάζει από το παρακάτω γράφημα που αποτυπώνει την τελευταία τιμή των εκπομπών ρύπων. Εξαιρετικά υψηλή η τιμή των δικαιωμάτων.


ΟΛΠ: Θεαματικός. Στο +2,78% και στα 18,46 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 461 εκατ. ευρώ. Μην ακούτε αυτά που λένε ότι φεύγει η Cosco. Συμπληρωματικό θα είναι το άλλο λιμάνι. Ο ΟΛΠ είναι τσάμπα.

ΕΚΤΕΡ: Σε υψηλά 11 και πλέον ετών η μετοχή με εντυπωσιακή κίνηση σήμερα. Συγκεκριμένα είναι σε επίπεδα Νοεμβρίου 2007 όπως δείχνει και το σχετικό διάγραμμα. Ισχυρή άνοδος με υψηλό όγκο. Το αξίζει και αξίζει και υψηλότερη αποτίμηση.

Στο +15,50% έκλεισε η μετοχή και στα 1,49 ευρώ. Τρομερό μάζεμα από 1,32 ευρώ και πάνω και τελικά ξέσπασμα μέχρι τα 1,50 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας. Έκλεισε στα 1,49 ευρώ.



PROFILE: Δυνατή επιστροφή της μετοχής μετά τη διόρθωση και τη φυγή κάποιων. Στα 2,18 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας με άνοδο 7,39% και όγκο 45 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ανέβασε όγκο και πάει να κάνει την ανοδική διαφυγή. Ενισχύθηκε 5,15% και έκλεισε στα 0,2860 ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 9,9 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Χαμηλό ημέρας στα 0,9050 ευρώ και κλείσιμο στα 0,95 ευρώ με υψηλό όγκο 715 χιλ. τεμάχια. Οι πωλητές έκαναν μεγάλη ζημιά αλλά περιορίστηκαν τελικά οι απώλειες στο -3,65%.

Ανάλογες απώλειες είναι και η Ιντρακόμ Κατασκευές, ενώ η Κέκροψ υποχώρησε 3,23% και η Ιντραλότ 1,15%. Πολλά ακούγονται ελάχιστα επιβεβαιώνονται. Δεν αποκλείουμε να φεύγει και κάποιο λόμπι.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μάλλον βρήκαν τρόπο να κλείνουν πλέον τη μετοχή υψηλότερα. Στο +50% από την αρχή του έτους. Σήμερα στο +9,17% και στα 0,1190 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης