Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν έχω διαβάσει την έκθεση Mueller για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές - Έχω απαλλαχθεί πλήρως

Trump: Δεν έχω διαβάσει την έκθεση Mueller για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές - Έχω απαλλαχθεί πλήρως
Δεν έχω διαβάσει την έκθεση Mueller, δήλωσε ο Donald Trump
Ούτε είδε ούτε διάβασε την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller, για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, διαβεβαίωσε σήμερα (10/4/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Δεν έχω διαβάσει την έκθεση Mueller. Δεν έχω δει την έκθεση Mueller. Όσον με αφορά, δεν με ενδιαφέρει η έκθεση του Mueller.
Απαλλάχθηκα πλήρως. Καμία σύμπραξη, καμία παρεμπόδιση (της δικαιοσύνης)», είπε ο Trump μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για το Τέξας.
Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, William Barr, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν έχει ενημερώσει τον Λευκό Οίκο για το περιεχόμενο της έκθεσης ή αν την έδειξε στον πρόεδρο.
Είπε όμως σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Από το κείμενο θα αφαιρεθούν, ωστόσο, τα αποσπάσματα εκείνα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο άλλες έρευνες ή να αποκαλύψουν απόρρητες πηγές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε σήμερα την πολυπλόκαμη έρευνα, που αφορούσε κυρίως τις υποψίες περί αθέμιτης σύμπραξης του προεκλογικού επιτελείου του με τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς την «απόπειρα πραξικοπήματος» και «απόπειρα ανατροπής ενός προέδρου».
«Τους νικήσαμε», πρόσθεσε.
«Ήταν μια παράνομη έρευνα. Ξεκίνησε παρανόμως. Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια απάτη. Όλα. Με ύποπτους αστυνομικούς, κακούς ανθρώπους», υποστήριξε.
Οι Δημοκρατικοί ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της έκθεσης.
Σε μια τετρασέλιδη επιστολή του στο Κογκρέσο, σύνοψη των συμπερασμάτων της έρευνας, ο Barr ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις για μια αθέμιτη σύμπραξη συνεργατών του Trump με τη Ρωσία.
Όσον αφορά την παρεμπόδιση δικαιοσύνης, «μολονότι η έκθεση δεν συμπεραίνει ότι ο πρόεδρος διέπραξε αδίκημα, δεν τον απαλλάσσει επίσης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης