Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο ΕΚΤ, το «βλέμμα» στο Brexit - Στο +0,47% ο DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο ΕΚΤ, το «βλέμμα» στο Brexit - Στο +0,47% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,26% κι έκλεισε στις 386,68 μονάδες
Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα (10/4/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τουλάχιστον έως τα τέλη του 2019 και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν τα αρνητικά επιτόκια.
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε επίσης ότι είναι νωρίς να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον τρίτο γύρο των TLTROs και ότι αυτό θα συμβεί στις επόμενες συνεδριάσεις.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,26% κι έκλεισε στις 386,68 μονάδες.


Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος λιανεμπορίου, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,3%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco για το σύνολο της χρήσης.
Η μετοχή της Tesco σημείωσε άνοδο 3,6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,47% κι έκλεισε στις 11.905,91 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,05% στις 7.421,91 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 5.449,88 μονάδες.





Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε αμετάβλητος στις 21.671,76 μονάδες.

Η σημερινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής συνέρχεται με μοναδικό θέμα το εάν η ΕΕ θα συναινέσει ή όχι στο νέο αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης για αναβολή του Brexit.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May προσέρχεται στη Σύνοδο με κύριο αίτημα να αναβληθεί έως τις 30 Ιουνίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το Brexit, με τις δύο πλευρές να έχουν μεγάλη απόσταση σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για την επιβολή δασμών ύψους 11 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά προϊόντα.
Υπό αυτό το πρίσμα, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσουν την απαίτηση των αγορών για περαιτέρω καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς και τις παρενέργειες από τα αρνητικά επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης