Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Προβλέπει ράλι για το ασήμι το 2019

tags :
Capital Economics: Προβλέπει ράλι για το ασήμι το 2019
Capital Economics: Προβλέπει ράλι για το ασήμι το 2019 
Παρά την ασθενέστερη βιομηχανική ζήτηση για το ασήμι η Capital Economics, αναμένει ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σημειώνει άνοδο περισσότερο από 10% το 2019, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια και η παραγωγή των ορυχείων μειώνεται.
Όπως αναφέρει η Capital Economics  η τιμή του αργύρου «βυθίστηκε» το 2018,  όπως οι περισσότερες τιμές των βιομηχανικών μετάλλων εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, και της πολιτικής σύσφιγξης της Fed.
Γύρω στα τέλη του 2018 ωστόσο, η τιμή για το ασήμι σημείωσε άνοδο ενισχυμένη από τη ζήτηση από τους επενδυτές που αναζητούν ασφαλή καταφύγια και τους φόβους για παγκόσμια επιβράδυνση.
Πράγματι, οι πωλήσεις αργυρών νομισμάτων των ΗΠΑ έχουν ανακάμψει και το Φεβρουάριο του 2019 η ζήτηση ήταν αρκετά ισχυρή ώστε το αμερικανικό Νομισματοκοπείο να εξαντλήσει τα αποθέματά του.
Τούτου λεχθέντος, οι παγκόσμιες ανησυχίες για την ανάπτυξη έχουν πλέον υποχωρήσει και οι τιμές αργύρου δεν ξεπερνούν πλέον αυτές των βιομηχανικών μετάλλων.
Η Capital Economics  εκτιμά ότι το ασήμι θα είναι από τους νικητές (βάση απόδοσης) ανάμεσα στα εμπορεύματα το 2019.
Σημαντικό γι 'αυτό είναι ότι πιστεύουμε ότι οι αγορές μετοχών θα μειωθούν καθώς η ανάπτυξη παραμένει υποτονική.
Αυτό θα αυξήσει την ανακατανομή στοιχείων ενεργητικού σε ασφαλή καταφύγια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού και του αργύρου.
Επιπλέον, η παραγωγή ορυχείων υποχωρεί.
Η Capital Economics  εκτιμά ότι μια ντουζίνα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αργύρου κατέγραψαν πτώση της παραγωγής κατά 9% το 2018.
Συγκεκριμένα, το ορυχείο Escobal παραμένει κλειστό και δεν αναμένεται να ξαναρχίσει η παραγωγή μέχρι το 2020 το νωρίτερο.
Βεβαίως, η βιομηχανική ζήτηση για ασήμι θα εμποδιστεί από την άσχημη οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, αυτό θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την υψηλότερη χρήση στις αυτόματες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της απόψυξης, και στα συστήματα ψυχαγωγίας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι αναμένομε ότι η τιμή του αργύρου θα ανέλθει στα 17,50 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τα τέλη του 2019 από περίπου 15,40 δολάρια σήμερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης