Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλιμακώνεται η πολεμική ρητορική στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας

tags :
Κλιμακώνεται η πολεμική ρητορική στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας
Κλιμακώνεται η πολεμική ρητορική στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας
Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, τύπου Boeing B-52, πραγματοποίησαν πρόσφατα μια εκπαιδευτική σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και την Ιαπωνική Αεροπορία (JASDF) στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.



Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (PACAF) ανέφερε ότι δύο βομβαρδιστικά τύπου B-52 αναχώρησαν από την βάση Andersen στο Γκουάμ, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη F-15 της Ιαπωνίας.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου.
«Οι αποστολές εκπαίδευσης και περιπολιών των αμφισβητούμενων υδάτων έχουν γίνει τακτική άσκηση από τις αμερικανικές δυνάμεις.
Η χρήση βομβαρδιστικών από τις ΗΠΑ στην περιοχή συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.
Σε απάντηση της στρατιωτικής άσκησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAF) πραγματοποίησε στις 30 Μαρτίου μια δική της άσκηση με έξι βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6, αναγνωριστικά αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη σε όλο το στενό Miyako, μια υδάτινη οδό που βρίσκεται μεταξύ του νησιού Miyako και του νησιού Okinawa.
Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διενήργησαν συνήθως αποστολές εκπαιδεύσεως εναέριας άμυνας στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκονται  τα νησιά Senkaku που ελέγχονται από την Ιαπωνία.



Τον Σεπτέμβριο του 2018, εσωτερικά έγγραφα από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο ότι μια στρατιωτική κρίση ήταν αναπόφευκτη λόγω των διαφορών κυριαρχίας στα νησιά Senkaku.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει την ελευθερία ναυσιπλοΐας (FON) για να πλεύσουν αντιτορπιλικά πλοία κατηγορίας Arleigh Burke στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, κοντά στα στρατιωτικοποιημένα νησιά της Κίνας.
Τα αεροσκάφη B-52 πραγματοποιούσαν τακτικές πτήσεις κοντά σε μερικές από αυτές τις εξαιρετικά αμφισβητούμενες περιοχές.
Το Πεκίνο έχει καταστρέψει τις αποστολές αυτές ως «προκλήσεις».



Προϊόντα αξίας περίπου 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του παγκόσμιου εμπορίου περνούν από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας ετησίως.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι πρόθυμο να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή για να υπερασπιστεί την επικράτειά του.
Η απειλή έχει ως επί το πλείστον αγνοηθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις σε ορισμένα από τα πιο αμφισβητούμενα ύδατα του κόσμου.
Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν εξαπολύσει συχνά πολεμική ρητοόλεμο λέξεων για τη στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, όπου όλες οι Κίνας, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, το Μπρουνέι και οι Φιλιππίνες έχουν όλες ανταγωνιστικές οικονομικές απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης