Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 2,3% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Κίνα: Στο 2,3% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Οι τιμές παραγωγού στην Κίνα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,4% σε ετήσια βάση
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι ετήσιας ανόδου 1,5% τον Φεβρουάριο του 2019, με τον ΔΤΚ να καταγράφει ετήσια άνοδο 2,3% τόσο στις αστικές όσο και στις επαρχιακές περιοχές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές μη εδώδιμών προϊόντων σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 1,8%.
Μάλιστα, οι τιμές του χοιρινού κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +5,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στις τιμές λαχανικών, και συγκεκριμένα στο +16,2%.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής της China Merchants Securities, Lin Shu, παρά το γεγονός ότι η αύξηση στις τιμές των λαχανικών ενδέχεται να είναι προσωρινή, «οι τιμές χοιρινού κρέατος θα συνεχίσουν να σημειώνουν άνοδο και να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο του έτους κατά το δεύτερο τρίμηνο».
Ο ίδιος προβλέπει ότι ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του 3% που εκτιμάει η κυβέρνηση το δεύτερο τρίμηνο, δεν πρόκειται να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να ωθήσει την Κεντρική Τράπεζα σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης