Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και ΕΚΤ - Στο -1,60% και τις 3.189,96 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και ΕΚΤ - Στο -1,60% και τις 3.189,96 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% στις 29.887 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (11/4) οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση την περιοχή της Ιαπωνίας, στον απόηχο τόσο των πρακτικών της Federal Reserve όσο και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα υποχώρησε κατά -1,60% στις 3.189,96 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -,265% και τις 10.158,40 μονάδες.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές καταναλωτή της χώρας για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι ετήσιας ανόδου 1,5% τον Φεβρουάριο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές μη εδώδιμών προϊόντων σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 1,8%.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% στις 29.887 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο -0,55% και τις 10.808,77 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 21.711,38 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα παρέμεινε αμετάβλητος, στις 2.224,44 μονάδες.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της τράπεζας εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα για το υπόλοιπο έτος.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι διευκρίνησαν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα προκύψουν για την αμερικανική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες.
«Τα πρακτικά της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed υποδεικνύουν ότι τα επιτόκια μπορούν να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ωστόσο τα μέλη τάσσσονται γενικά υπέρ της υπομονής για το υπόλοιπο του έτους, ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος της OCBC Bank, Selena Ling.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, δηλώνοντας μάλιστα ότι σκοπεύουν να τα διατηρήσουν στα τρέχοντα επίπεδα «τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2019».
Πτώση καταγράφει σήμερα και το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,46% στα 64,31 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 7,03 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου 2019, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχομενη εβδομάδα αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, με τη συνολική άνοδο να ανέρχεται πλέον στα 17 εκατ. βαρέλια από τις 22 Μαρτίου 2019 μέχρι και σήμερα.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, καταγράφηκε σημαντική πτώση κατά 7,71 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 2,01 εκατ. βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, με τους αναλυτές της Goldman Sachs ωστόσο να εκτιμούν ότι δε θα σημειωθεί άνοδος στα 80 δολ. ανά βαρέλι.
«Αναμένουμε ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν σταδιακά από αυτό το καλοκαίρι, καθώς η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού και ΟΠΕΚ θα αυξηθεί», ανέφεραν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, εκτιμώντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα επιστρέψει στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά μέσο όρο το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης