Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Μάρτιο του 2019

Γαλλία: Υποχώρησε στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Μάρτιο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8%
Επιβράδυνση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,1% σε συγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,3% τον Φεβρουάριο του 2019.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ΔΤΚ σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,8%, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ενώ τον περασμένο μήνα δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι τιμές τροφίμων σημείωσαν επιβράδυνση στο 2,5% σε ετήσια βάση, έναντι 3,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν επιτάχυνση στο 5,1% έναντι 3,2% τον Φεβρουάριο.
Οι τιμές στα προϊόντα του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκαν κατά 2,1% έναντι πτώσης 0,4% τον περασμένο μήνα, την ίδια στιγμή που η αύξηση στις τιμές του κλάδου υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 0,2% ενώ τον προηγούμενο μήνα δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,9% ενώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018 σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης