Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cox (Βρετανία): Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει όλες τις προτάσεις των Εργατικών για το Brexit

Cox (Βρετανία): Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει όλες τις προτάσεις των Εργατικών για το Brexit
Ο Βρετανός Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει γίνει πιο ανοιχτή σε άλλες προτάσεις για το Brexit
Τη θέση ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση του Εργατικού Κόμματος για το Brexit, διατύπωσε σήμερα (11/4) ο Βρετανός Γενικός Εισαγγελέας, Geoffrey Cox, ακόμα και αν η πρόταση περιλαμβάνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος.
Ειδικότερα, ο Βρετανός Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η κυβέρνηση γίνεται περισσότερο ανοιχτή απέναντι σε άλλες προτάσεις, δεδομένου ότι είναι προς το συμφέρον όλων η επίλυση της αναταραχής που σχετίζεται με τη συμφωνία απόσυρνσης και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό.
«Φυσικά θα ακούσε οποιεσδήποτε προτάσεις γίνουν είτε αφορούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα, ώστε να δούμε εάν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος προς το συμφέρον της χώρας και να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Cox.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Richard Burgon, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4 ότι η παράταση του Brexit «καθιστά πιο πιθανή τη διεξαγωγή κάποιου είδους δημόσιο ψηφοφορία», προσθέτοντας ότι «η δική μας προτεραιότητα είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο μέσα από αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Ο ίδιος τόνισε ότι εάν η πρωθυπουργός Theresa May «δεν μετακινήσει τις κόκκινες γραμμές της, τότε μία δημόσια ψηφοφορία, είτε αυτή είναι εκλογές είτε κάποιο δημοψήφισμα γίνεται απαραίτητη ώστε να υπάρξει κάποιος δρόμος έξω από αυτήν την κρίση».
Ερωτηθείς για την στάση του κόσμου απέναντι σε ένα νέο δημοψήφισμα, ο κ. Burgon επεσήμανε ότι η απογοήτευση του κόσμου γύρω από το Brexit θα πρέπει να αποδοθεί στην «αποτυχία του σημερινού κοινοβουλίου», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η Theresa May έπρεπε να είχε κάνει τα μαθηματικά μετά τις τελευταίες εκλογές και να προσεγγίσει κόμματα ώστε να τερματίσει αυτό το αδιέξοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης