Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Αισιοδοξία για το εμπόριο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Αισιοδοξία για το εμπόριο
Πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (11/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο των πρακτικών που δημοσίευσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και εν μέσω προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 26.154 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο 2.889 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα στις 7.965 μονάδες.


Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, με τις JP Morgan Chase και Wells Fargo να ενισχύονται κατά 1,3% και 0,8% αντίστοιχα, καθώς οι δύο τράπεζες αναμένεται να δημοσιεύσουν αύριο τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα.
Ισχυρά κέρδη 1% και 1,1% καταγράφουν και οι Morgan Stanley και Citigroup.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της τράπεζας εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα για το υπόλοιπο έτος.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα προκύψουν για την αμερικανική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους εάν βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Αισιόδοξα είναι, την ίδια ώρα, τα μηνύματα που έρχονται από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας.
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» επίσης ότι η Κίνα συμφώνησε να ανοίξει τον κλάδο του cloud computing σε ξένες εταιρείες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε χθες στο CNBC ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο «έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε έναν μηχανισμό επιβολής» για όποτε βρεθεί μια συμφωνία.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δεν δείχνουν να προσφέρουν σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό 49,5 ετών, καταγράφοντας μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 την εβδομάδα έως την 6η Απριλίου 2019, στις 196.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1969.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών, καταγράφοντας, παράλληλα, αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) αυξήθηκε κατά 0,6% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Οκτωβρίου- ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης