Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη κρίση - Αναγκαία η πάταξη της διαφθοράς

tags :
Lagarde: Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη κρίση - Αναγκαία η πάταξη της διαφθοράς
Συνέντευξη της κυρίας Lagarde εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας
Τη σταθερή θέση του ΔΝΤ ότι θα πρέπει να υπάρξει προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά με βασική προϋπόθεση την προστασία των πιο αδύναμων τμημάτων του πληθυσμού, τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde.
Η κυρία Lagarde επανέλαβε ότι θα πρέπει η παγκόσμια οικονομία να προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία ενδεχόμενη νέα παγκόσμια κρίση.
Υπογράμμισε, ακόμη, την ανάγκη από τη μία πλευρά να αντιμετωπιστούν οι μη ορθές εμπορικές πρακτικές που χρησιμοποιούν ορισμένες χώρες, αλλά αυτό να γίνει στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) –ο οποίος χρειάζεται «αναμόρφωση» των κανόνων του – και όχι μέσω της εφαρμογής μέτρων προστατευτισμού.
«Οφείλουμε να αποφύγουμε τη λήψη μέτρων που απλά μας βολεύουν όπως οι επιβολή δασμών ή εμποδίων στο ελεύθερο εμπόριο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε ως «πραγματική κατστροφή» το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, μία «καταστροφή» που αφορά όχι μόνο τη Βρετανία και την ΕΕ αλλά και την παγκόσμια οικονομία.
Επανέλαβε ότι οι χώρες που έχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά τους μεγέθη, δηλαδή εάν είναι ελλειμματικά, θα πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές για τη δημιουργία «δημοσιονομικών μαξιλαριών».
Στον αντίποδα οι χώρες που διαθέτουν δημοσιονομικά πλεονάσματα θα πρέπει να φροντίσουν να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη, κυρίως, μέσω επενδύσεων για τη βελτίωση των υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης