Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, εν μέσω προόδου στο Brexit - Στο +0,25% ο DAX

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, εν μέσω προόδου στο Brexit - Στο +0,25% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,06% κι έκλεισε στις 386,91 μονάδες
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (11/4/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, «σβήνοντας» τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε χθες να παραχωρήσει στη Βρετανία μια παράταση έξι μηνών για το Brexit.
Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να δώσουν στη Βρετανία εξάμηνη παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να προετοιμαστεί για μια αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία.
Τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών παρέμειναν, ωστόσο, περιορισμένα, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη, στον απόηχο των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,06% κι έκλεισε στις 386,91 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να καταγράφει κέρδη 1,3%, ενώ οι πρώτες ύλες διολίσθησαν κατά 1,4%.


Με άνοδο άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής, λόγω των θετικών εξελίξεων στο Brexit.
Οι μετοχές των EasyJet, Tui και IAG έκλεισαν με κέρδη 8,4%, 8,6% και 5,9% αντίστοιχα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,25% κι έκλεισε στις 11.935,20 μονάδες.


Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 2,9% ύστερα από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, δήλωσε στον ομόλογό του στην Commerzbank ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης.
Η μετοχή της Commerzbank κατέγραψε κέρδη 3,1%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση 0,03% στις 7.419,75 μονάδες, με την στερλίνα να υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου.


Στο Παρίσι o CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,66% στις 5.485,72 μονάδες, κυρίως χάρη στη μετοχή της LVMH.


Η μετοχή της εταιρείας πολυτελών αγαθών έκλεισε με κέρδη άνω του 4,5%, στον απόηχο των ισχυρών πωλήσεων που ανακοίνωσε χθες για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η LVMH ώθησε υψηλότερα τις μετοχές και άλλων εταιρειών πολυτελών αγαθών, με την Christian Dior στο +2,7%, τη Moncler στο +1,7% και την Burberry στο +1,1%.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακή άνοδο 0,06% στις 21.684,84 μονάδες.


Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της τράπεζας εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα για το υπόλοιπο έτος.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα προκύψουν για την αμερικανική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, δηλώνοντας μάλιστα ότι σκοπεύουν να τα διατηρήσουν στα τρέχοντα επίπεδα «τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης