Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία αποκάλυψε την υπερσύγχρονη στρατιωτική της βάση στην Αρκτική

tags :
Η Ρωσία αποκάλυψε την υπερσύγχρονη στρατιωτική της βάση στην Αρκτική
Η Ρωσία αποκάλυψε την υπερσύγχρονη στρατιωτική της βάση στην Αρκτική
Ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τον πλήρη εκσυγχρονισμό μιας άκρως μυστικής στρατιωτικής βάσης στην Αρκτική.
Το βίντεο παρουσιάζει την τεχνολογικά προηγμένη εγκατάσταση του Northern Clover στην Yakutia, ανέφερε το RT News.



Η βάση εγκαινιάστηκε  το 2015 και φιλοξενεί πάνω από 250 στρατιώτες, υποστηρίζοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νησί Kotelny, ένα από τα νέα αρχιπελάγη της Σιβηρίας στις βόρειες ακτές της Ρωσίας.
Η βάση διαθέτει μια λωρίδα προσγείωσης, σταθμό ραντάρ υψηλής ισχύος, ασπίδες πυραυλικής άμυνας και μια σειρά από όπλα υψηλής τεχνολογίας για να υπερασπιστεί την περιοχή από την προσέγγιση των απειλών.



Το Northern Clover μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για 365 ημέρες χωρίς πρόσθετες προμήθειες.



Η βάση αποτελεί μέρος της βόρειας ασπίδας της Ρωσίας, προστατεύοντας το έθνος από εξωτερικές απειλές και οικονομικό ενδιαφέρον στην Αρκτική.



Το 2018, ο Πρόεδρος V. Putin δήλωσε ότι η Μόσχα «εγκαταστάθηκε σταθερά» στην Αρκτική, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι «εξαιρετικά σημαντική» για τη ρωσική οικονομία.
Η Ρωσία δεν είναι η μόνη υπερδύναμη που προσπαθεί να τοποθετηθεί στην περιοχή, καθώς ο πολικός πάγος που συρρικνώνεται ανοίγει νέες δυνατότητες εξερεύνησης πόρων και ναυτιλιακές διαδρομές στον Αρκτικό Ωκεανό.
Οι ΗΠΑ, η Κίνα, ο Καναδάς, η Δανία και η Νορβηγία έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Αρκτική.
Το 2018, η Κίνα κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο που περιγράφει τα σχέδιά της για έναν «πολικό δρόμο του μεταξιού».



Η κυβέρνηση του Trump έκανε την πρώτη προσπάθεια να βγάλει τους φυσικούς πόρους από τους ωκεανούς της Αρκτικής και του Ατλαντικού, αλλά ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Αλάσκα τον περασμένο μήνα εμπόδισε την πώληση δικαιωμάτων γεώτρησης.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Johnny Michael, δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας (DOD) «μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και να στηρίξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Αρκτική», σε «ανταγωνισμό μεγάλης ισχύος» με τη Ρωσία και την Κίνα.
«Η Αρκτική αλλάζει ταχύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καθώς οι πάγοι λιώνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Αυτές οι μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες δημιουργούν νέες οδούς πρόσβασης και νέες γεωστρατηγικές ευκαιρίες», δήλωσε στο Fox News η Sherri Goodman, ανώτερη συνεργάτης στο Διεθνές Κέντρο Woodrow Wilson.
«Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις Βαλτικές χώρες εμφανίζονται τώρα στον Άνω Βορρά, έναντι των Σκανδιναβών μας συμμάχων.
Η Ρωσία αναβαθμίζει τη στρατιωτική της υποδομή στην Αρκτική.
Η Κίνα κατασκευάζει έναν ιστό αράχνης Polar Silk Road στην Αρκτική, αναπτύσσοντας στρατηγικά τους επιστήμονες της σε ολόκληρη την περιοχή».
Η Ρωσία επιβεβαίωσε την παρουσία της στην Αρκτική, ένα κορυφαίο στόχο, όπου ελέγχει το 25% του άγνωστου πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Γης.
Ο Putin έχει κάνει διάφορους ισχυρισμούς ότι η αξία των αρκτικών ορυκτών μπορεί να είναι βόρεια των 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο αγώνας για τους φυσικούς πόρους στην Αρκτική έχει ξεκινήσει.
Με τρισεκατομμύρια δολάρια ανεκμετάλλευτων πόρων στην Αρκτική, έχει νόημα γιατί η Ρωσία έχει κατασκευάσει μια μυστική βάση για να φυλάξει την περιοχή ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλιστή.



www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης