Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοιχτό αφήνει ο Trump το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης με τον Kim Jong-un

ΗΠΑ: Ανοιχτό αφήνει ο Trump το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης με τον Kim Jong-un
Ανοιχτό άφησε ο Donald Trump το ενδεχόμενο μιας τρίτης συνόδου κορυφής με τον Kim Jong-un
Ανοιχτό άφησε σήμερα (11/4/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, το ενδεχόμενο μιας τρίτης συνόδου κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong-un, έξι εβδομάδες μετά την αποτυχία της δεύτερης που διεξήχθη στο Ανόι.
«Θα μπορούσε να γίνει μια τρίτη σύνοδος κάποια στιγμή», δήλωσε ο Trump, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in.
Διευκρίνισε ότι σκοπεύει να συζητήσει το θέμα αυτό με τον ομόλογό του, χωρίς όμως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.
«Θέλουμε να παραμείνουν εν ισχύ οι κυρώσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχει καλές σχέσεις με τον Kim.
«Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλά νέα (...) για τον κόσμο», σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις, ο Trump είπε ότι συζητά με τον Moon «ορισμένα ανθρωπιστικά πράγματα» και την πιθανότητα η Νότια Κορέα να βοηθήσει τη Βόρεια χορηγώντας τρόφιμα.
Μετά την αποτυχία της συνόδου του Ανόι, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι θέλει να καταλήξει σε μια «μεγάλη συμφωνία» με την οποίο θα επιτευχθεί «η οριστική και πλήρως επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας» σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων που στραγγαλίζουν την οικονομία της χώρας αυτής.
Ο Trump είπε ότι έχουν προκύψει «καλά πράγματα» από τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα και, μολονότι η Ουάσινγκτον δεν πήρε αυτά που ήθελε από τις συναντήσεις με τον Κιμ, έχει γίνει σημαντική πρόοδος και ο ίδιος γνώρισε και σέβεται τον ηγέτη της.
Ο Moon από την πλευρά του σημείωσε ότι μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής Trump -Kim, πέρσι το καλοκαίρι, παρατηρήθηκε μια «εντυπωσιακή μεταστροφή» στην κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.
Όπως είπε, πιστεύει ότι η διπλωματία του Αμερικανού προέδρου οδήγησε σε χαλάρωση των στρατιωτικών εντάσεων και ο ίδιος θεωρεί ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου.
Αναφερόμενος, τέλος, στη σύλληψη του Julian Assange, ο Trump δήλωσε ότι δεν έχει άποψη για το θέμα αυτό.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση του Assange για τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης