Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο του Απριλίου ο χρυσός - Βουτιά 1,6% στα 1.293,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο χαμηλότερο επίπεδο του Απριλίου ο χρυσός - Βουτιά 1,6% στα 1.293,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 1,6% ή 20,60 δολ., στα 1.293,30 δολ. ανά ουγγιά
Με βαριές απώλειες έκλεισε σήμερα (11/4/2019) ο χρυσός, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση και το χαμηλότερο κλείσιμο από την αρχή του Απριλίου, στον απόηχο των πρακτικών που δημοσίευσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της τράπεζας εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα για το υπόλοιπο έτος.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία που θα προκύψουν για την αμερικανική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους εάν βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο άσκησε η άνοδος του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό 49,5 ετών, καταγράφοντας μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 την εβδομάδα έως την 6η Απριλίου 2019, στις 196.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1969.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών, καταγράφοντας, παράλληλα, αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) αυξήθηκε κατά 0,6% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Οκτωβρίου- ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,2%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 1,6% ή 20,60 δολ., στα 1.293,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,3% στις 97,2 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,125 δολ., ενώ η στερλίνα καταγράφει πτώση 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,307 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης