Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιασώ: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Oaktree - Στο 1,5 ευρώ / μετοχή το προσφερόμενο τίμημα - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Ιασώ: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Oaktree - Στο 1,5 ευρώ / μετοχή το προσφερόμενο τίμημα - Επιβεβαίωση ΒΝ
Ιασώ: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Oaktree - Στο 1,5 ευρώ/ μετοχή το προσφερόμενο τίμημα - Επιβεβαίωση ΒΝ
Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (11/4) η προαιρετική δημόσια πρόταση από την Oaktree  για το ΙΑΣΩ με το προσφερόμενο τίμημα να ανέρχεται στα 1,5 ευρώ ανά μετοχή , επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενα δημοσιεύματα του bankingnews.gr.

Τί έγραφε το bankingnews.gr την Τρίτη 02/04/2019 - 00:06

Ποιο είναι το σχέδιο του Oaktree για το ΙΑΣΩ – Έλεγχος έως του 63% των μετοχών, ΑΜΚ 100 εκατ. ΡΕΑ και νέα Γενική Κλινική

Το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree θα αποκτήσει τον έλεγχο του ΙΑΣΩ μέσω της δημόσιας πρότασης που ξεκινάει το προσεχές διάστημα στα 1,50 ευρώ.
Το ΙΑΣΩ με 122 εκατ μετοχές και τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 175 εκατ ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον αμερικανικών κεφαλαίων και πλέον είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει η δημόσια πρόταση.
Ποιος είναι ο στόχος του fund Oaktree;
1)Μέσω της δημόσιας πρότασης θα αποκτήσει το 51% κατ΄ ελάχιστο και 64% το μέγιστο του μετοχικού κεφαλαίου του ΙΑΣΩ.
Η μετοχή του ΙΑΣΩ θα παραμείνει στο ελληνικό χρηματιστήριο.
2)Θα υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ ευρώ για να αποπληρώσει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις που φθάνουν τα 90 εκατ ευρώ περίπου
3)Θα προχωρήσει η εξαγορά του ΡΕΑ διατηρώντας δανεισμό 40 με 50 εκατ
4)Σχεδιάζει να αξιοποιήσει υφιστάμενο χώρο ώστε να αναγείρει νέα νοσοκομειακή μονάδα γενικής κλινικής πλησίον του ΙΑΣΩ.
Με αυτές τις 4 κινήσεις το ΙΑΣΩ θα εξελιχθεί σε ένα ισχυρό νοσοκομειακό όμιλο, όπου θα διαθέτει ισχυρά οικονομικά μεγέθη, στρατηγικό μέτοχο και αναπτυξιακή προοπτική.

Τί έγραφε το bankingnews.gr τη Δευτέρα 01/04/2019 - 10:03

Δημόσια πρόταση στο ΙΑΣΩ από το Oaktree στα 1,50 ευρώ - Πλήρης επιβεβαίωση ΒΝ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σταματίου δήλωσε ότι αυτή η συναλλαγή προσφέρει σημαντική υπεραξία στους μετόχους
Την προαιρετική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών στην τιμή των 1,50 ευρώ ανακοίνωσε το ΙΑΣΩ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του bankingnews.gr.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 29.3.2019 επιχειρηματικά κεφάλαια που τελούν υπό τη διαχείριση του Oaktree Capital Management L.P. (“Oaktree”) και εταιρείες συνδεδεμένες με την Oaktree Λουξεμβούργου ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΣΩ περί της προθέσεώς τους να υποβάλουν (τα ίδια ή συνδεδεμένο με αυτά νομικό πρόσωπο) προαιρετική δημόσια πρόταση με αντικείμενο την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας και με τιμή €1,50 ανά μετοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεδρίασε στις 30.3.2019, αξιολόγησε την υποβληθείσα προσφορά και την έκρινε συμφέρουσα για τους μετόχους της Εταιρείας.
Ως εκ τούτου, όταν υποβληθεί η δημόσια πρόταση, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να διατυπώσει θετική γνώμη σχετικά με αυτήν και να συστήσει στους μετόχους να την αποδεχτούν, σύμφωνα με το άρθρο 15 ν. 3461/2006.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα ζητήσει έκθεση περί του δίκαιου και εύλογου του τιμήματος από χρηματοοικονομικό σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3461/2006.
Μέτοχοι της Εταιρείας έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνα αποδοχής της δημόσιας πρότασης για μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 35% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.
Η ανωτέρω δημόσια πρόταση πρέπει να έχει υποβληθεί, κατά τους όρους της υποβληθείσας προσφοράς,  σύμφωνα με το άρθρο 10 ν. 3461/2006 το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2019.
Η υποβολή της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των σχετικών χρηματοδοτικών συμβάσεων.
Η δημόσια πρόταση θα τελεί υπό την αίρεση ότι ο προτείνων θα έχει συγκεντρώσει μέχρι τη λήξη της δημόσιας πρότασης το 50% συν 1 μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σταματίου δήλωσε ότι αυτή η συναλλαγή προσφέρει σημαντική υπεραξία στους μετόχους, ενώ ανοίγει μία καινούρια σελίδα για το μέλλον του ομίλουδιασφαλίζοντας και ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά υγείας προς όφελος των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του, καθώς και προς όφελος των εργαζομένων του και των συνεργαζόμενων ιατρών.
Σε νεότερη ανακοίνωσή του το ΙΑΣΩ αναφέρει:
Η εταιρεία «ΙΑΣΩ Ιδιωτική Γενική, Μαιευτική – Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική – Διαγνωστικό, Θεραπευτικό & Ερευνητικό Κέντρο Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΙΑΣΩ Α.Ε.», εφεξής η «Εταιρεία», σε συνέχεια της πρώτης ιδίας ημερομηνίας ανακοίνωσής της, ανακοινώνει περαιτέρω τα ακόλουθα:
Αναφορικά με την απόκτηση μετοχών της Εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με νεότερη επιστολή τους προς την Εταιρεία, επιβεβαίωσαν ότι έχουν λάβει έγκριση για τη χρηματοδότηση της εν λόγω συναλλαγής και η δημόσια προσφορά θα υποβληθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα χρηματοδότησης.
Η οριστικοποίησή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ή περί τις 8 Απριλίου 2019.
Η δημόσια πρόταση θα αφορά στο σύνολο των μετοχών της Εταιρείας σε τιμή €1,50 ανά μετοχή υπό τον όρο ότι η προσφορά θα οδηγήσει (είτε μέσω της διαδικασίας της αποδοχής της δημόσιας πρότασης είτε μέσω παράλληλων αποκτήσεων) στην απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας πλέον μίας μετοχής.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr στις 28 και 29 Μαρτίου

Δημόσια πρόταση θα υποβάλει το αμερικανικό fund Oaktree προς τους μετόχους του Ιασώ μετά τη λήξη της σημερινής, 29 Μαρτίου 2019, συνεδρίασης.
Η δημόσια πρόταση αναμένεται στα 1,50 ευρώ, ήτοι 10%-12% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, η οποία είναι στα 1,3750 ευρώ.
Η σχετική φημολογία συντηρείται εδώ και αρκετές ημέρες, με τον όγκο που διακινείται στη μετοχή να είναι σημαντικά υψηλός.
Η διοίκηση της εταιρείας έχει στο παρελθόν επιβεβαιώσει πληροφορίες για ενδιαφέρον από ξένα funds, ενώ στις 28 Μαρτίου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο νομικός και οικονομικός έλεγχος του ΙΑΣΩ από αμερικανικό fund, στο πλαίσιο της δεσμευτικής πρότασης από fund του εξωτερικού.
Σημειώνεται ότι στις 30 Μαρτίου θα λάβει χώρα Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΙΑΣΩ  για να συζητηθεί η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε το αμερικανικό fund Oaktree.

Η ανακοίνωση της Δημόσιας Προσφοράς

Η εταιρεία με την επωνυμία «OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l.» (στο εξής ο «Προτείνων»)-η  Oaktree Capital Group Holdings GP LLC,  έχει τον απώτατο έλεγχο του Προτείνοντα- ανακοινώνει την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου, μετοχών της  «ΙΑΣΩ», για την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών τους.
Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης την 11.04.2019 (στο εξής η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης»), ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η «Ε.Κ.») και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας ταυτόχρονα σε αυτούς σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου (στο εξής το «Πληροφοριακό Δελτίο»).

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών της Εταιρείας.

1. ΥΠΟ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΙΑΣΩ» και διακριτικό τίτλο «ΙΑΣΩ Α.Ε.» η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Αυτοτελές Τμήμα Γενικού Εμπορικού Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με αριθμό 1403101000 (πρώην ΑΡ.Μ.Α.Ε. 13366/06/Β/86/61), η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της υγείας και έχει έδρα στο δήμο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Τ.Κ. 151 23.

2. ΠΡΟΤEΙΝΩΝ

Η εταιρεία με την επωνυμία «OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l.», με καταστατική έδρα στην οδό Boulevard Royal 26A, L-2449 στο Λουξεμβούργο.
Το αντικείμενο δραστηριότητας του Προτείνοντος είναι σχετικό με την επένδυση σε εταιρείες που, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα, βάσει του άρθρου 2 (ε) του Νόμου είναι: (i) η Oaktree Capital Group Holdings GP LLC, ως πρόσωπο που έχει τον απώτατο έλεγχο του Προτείνοντα, και (ii) τα πρόσωπα που ελέγχονται κατά τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 3, παράγραφος 1 (γ) του Ν. 3556/2007 από την Oaktree Capital Group Holdings GP LLC. (από κοινού τα «Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα»).

3. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤEΙΝΟΝΤΟΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανώνυμη τραπεζική εταιρεία που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, εδρεύει στην Αθήνα (οδός Αμερικής 4, Τ.Κ. 10564), και φέρει αριθμό καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. 2255010000, ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντος, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου (στο εξής ο «Σύμβουλος»).
Ο Σύμβουλος είναι πιστωτικό ίδρυμα δικαιούμενο να παρέχει στην Ελλάδα τις υπηρεσίες του Παραρτήματος I,του τμήματος Α, των στοιχείων 6 και 7 του νόμου 4514/2018 (ως ισχύει). 2

4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤEΙΝΟΝΤΑ

Κατά την ημερομηνία της παρούσης, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε € 53.748.971,8 και διαιρείται σε 122.156.754 κοινές, μετά ψήφου Μετοχές, ονομαστικής αξίας € 0,44 εκάστης. Οι Μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην κατηγορία της «Κύριας Αγοράς» του Χ.A. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν κατείχαν Μετοχές της Εταιρείας ή δικαιώματα ψήφου.

5. ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤEΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι κατ’ ανώτατο 122.156.754 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους 100% του συνολικού αριθμού Μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).

6. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤEΙΝΩΝ

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων δεσμεύεται και αναλαμβάνει να αποκτήσει όλες τις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης που θα του προσφερθούν νομίμως και εγκύρως, δηλαδή κατ’ ανώτατο αριθμό 122.156.754 Μετοχές, εφόσον κατά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 8 κατωτέρω

7. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

Η OCM Luxembourg EPF IV S.a.r.l (Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα και θυγατρική των επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P.) έχει συμφωνήσει με 105 Μετόχους, οι οποίοι κατέχουν το 33,21% του συνόλου των Μετοχών, ήτοι 40.566.950 Μετοχές, να αποδεχθούν την Δημόσια Πρόταση και να προσφέρουν τις Μετοχές τους μέσω της διαδικασίας Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης.

8. ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤEΙΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Η Δημόσια Πρόταση θα ισχύσει, εφόσον, κατά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο αριθμός των Προσφερόμενων Μετοχών μαζί με τις Μετοχές τις οποίες ο Προτείνων τυχόν θα αποκτήσει από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι το πέρας της Περιόδου Αποδοχής, θα ισούται τουλάχιστον με 61.078.378 Μετοχές, που αντιστοιχούν σε 50,00% πλέον μίας μετοχής του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

9. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Το προσφερόμενο από τον Προτείνοντα αντάλλαγμα, σε μετρητά, για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία θα του προσφερθεί νομίμως και εγκύρως (στο εξής οι «Προσφερόμενες Μετοχές») κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής η «Περίοδος Αποδοχής»), ανέρχεται σε €1,50 (στο εξής το «Προσφερόμενο Αντάλλαγμα»).

Σχετικά με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα σημειώνονται τα εξής:

(i) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α., η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή (ΜΣΧΤ) των Μετοχών κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε €1,200. (ii) Ούτε ο Προτείνων ούτε κάποιο από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης. Επιπρόσθετα, δεν απαιτείται η διενέργεια αποτίμησης βάσει των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 9 του Νόμου, καθώς δεν συντρέχει καμία από τις εκεί αναφερόμενες προϋποθέσεις, ήτοι:
α) δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση επί των Μετοχών που έλαβε χώρα εντός του χρονικού διαστήματος 18 μηνών που προηγείται της Ημερομηνίας Δημόσιας Πρότασης,
β) επί των κινητών αξιών, που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης, έχουν διενεργηθεί συναλλαγές σε περισσότερες από τα τρία πέμπτα (3/5) των ημερών λειτουργίας της οικείας αγοράς και οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των κινητών αξιών της Εταιρείας, κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει Δημόσια Πρόταση,
γ) Το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παραγράφου 4 του Νόμου, υπερβαίνει το ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Επομένως το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είναι εύλογο και δίκαιο σύμφωνα με την παρ. 4 και την παρ. 6 του άρθρου 9 του Νόμου.
Ειδικότερα, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα: - υπερβαίνει κατά 25,00% τη ΜΧΤΜ των Μετοχών κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε €1,200. - υπερβαίνει κατά 3,31% την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο κατά την ημερομηνία που προηγείτο της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε €1,452 Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα θα αφαιρεθούν:
(α) τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερόμενων Μετοχών (στο εξής οι «Μεταβιβαζόμενες Μετοχές») υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (στο εξής η «ΕΛ.Κ.Α.Τ.») ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης (η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών επί τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές:
(i) το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, και (ii) την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη της ημέρας της υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων του άρθρου 46 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσο με το μικρότερο μεταξύ των € 20 και του 20% επί της αξίας της συναλλαγής ανά Αποδεχόμενο Μέτοχο), σύμφωνα με το Άρθρο 7 της κωδικοποιημένης απόφασης αρ. 1 (συνεδρίαση 223/28.01.2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ. όπως ισχύει (β) το ποσό που αναλογεί στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος μειωμένο κατά τα ως άνω δικαιώματα εκκαθάρισης και το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.
Σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 3 του Νόμου, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχει βεβαιώσει, ότι ο Προτείνων διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και των ανωτέρω, καταβλητέων από τον ίδιο, δικαιωμάτων εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών προς την ΕΛ.Κ.Α.Τ.
Ωστόσο, η Τράπεζα Πειραιώς δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση, κατά την έννοια των άρθρων 847 επ. του ελληνικού Αστικού Κώδικα, για την εκτέλεση των χρηματικών ή άλλων λοιπών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από τον Προτείνοντα στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

10.ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση δεν υπόκειται σε καμία αίρεση. Σημειώνεται ωστόσο ότι υπόκειται στην προϋπόθεση απόκτησης ελάχιστου αριθμού Μετοχών όπως περιγράφεται στην παρ. 8 της παρούσας ανακοίνωσης.


www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης