Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Γιατί δεν θα αφαιρεθεί ποτέ η άδεια από τον ορκωτό της Folli Follie

tags :
Αποκάλυψη: Γιατί δεν θα αφαιρεθεί ποτέ η άδεια από τον ορκωτό της Folli Follie
Η πειθαρχική διαδικασία  και η έξοδος δια της συνταξιοδότησης
Εξαφανίστηκε από το Μητρώο Ορκωτών Λογιστών της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) ο ορκωτός ελεγκτής της Folli Follie κ. Γιώργος Βαρθαλίτης χωρίς προηγουμένως να υπάρξει πειθαρχική ποινή και ενώ φαίνεται να έχει ξεκινήσει και να συνεχίζεται η πειθαρχική διαδικασία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έξοδος που επέλεξε προκειμένου να αποφύγει την αφαίρεση της άδειάς του ο κ. Βαρθαλίτης είναι να βγει στη σύνταξη.  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς και από άλλο ορκωτό από τον οποίο αφαιρέθηκε η άδεια επιλέχθηκε η τακτική της εξόδου στη σύνταξη καθώς είχε το συγκεκριμένο δικαίωμα.
Γεγονός είναι πάντως ότι η συνταξιοδότηση Βαρθαλίτη στερεί από την ΕΛΤΕ τη δυνατότητα για την αφαίρεση άδειας ενώ εφ όσον συνεχιστεί η πειθαρχική διαδικασία που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται μπορεί να επιβληθούν άλλες ποινές όπως η χρηματική που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Επισημαίνεται πάντως ότι στο μητρώο της ΕΛΤΕ ο κ. Βαρθαλίτης ενώ έχει αφαιρεθεί από την λίστα αδειοδοτημένων ελεγκτών εμφανίζεται ακόμα ως μέτοχος της εταιρίας της VNT (πρώην ECOVIS) ενώ δεν συμμετέχει στη διοίκηση της εταιρίας όπου σύμφωνα με το μητρώο της ΕΛΤΕ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Γιώργος Νανούρης και Μέλη ΔΣ οι κυρίες Δέσποινα Μπαμπανέλου και Χρυσούλα Τσακαλογιάννη.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο παρελθόν και επί προηγούμενων διοικήσεων της ΕΛΤΕ σε υποθέσεις που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο όπως η Proton Bank και η Ασπίς Πρόνοια οι ορκωτοί ουδέποτε τιμωρήθηκαν χωρίς η δικαιοσύνη να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο γεγονός.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης