Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοιχτός σε μια τρίτη συνάντηση με τον Kim ο Trump – Διατηρούν τις κυρώσεις οι ΗΠΑ

tags :
Ανοιχτός σε μια τρίτη συνάντηση με τον Kim ο Trump – Διατηρούν τις κυρώσεις οι ΗΠΑ
Προχωράμε βήμα βήμα με τη Βόρεια Κορέα υποστήριξε ο Trump
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας τρίτης Συνόδου Κορυφής με τον Kim Jong Un εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του Moon Jae In.
«Θα το συζητήσουμε.
Θα μπορούσε να συμβεί.
Θα μπορούσε να γίνει μια τρίτη σύνοδος κορυφής.
Πάμε βήμα βήμα.
Δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία.
Ποτέ δεν είπα ότι θα είναι.
Προχωράμε βήμα βήμα» είπε ο Trump, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας και ότι αυτό που συζήτησε με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας είναι κάποια συγκεκριμένα ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η παροχή φαγητού στη Β. Κορέα.
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν το σενάριο μιας συνάντησης του Moon με τον Kim προκειμένου να δοθεί ώθηση στο διάλογο μεταξύ ΗΠΑ – Β. Κορέας που έχει «παγώσει» ύστερα και από την αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής των Trump – Kim στο Βιετνάμ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Μάλιστα ο Trump δεν απέκλεισε μια συνάντηση και των τριών με τη συμμετοχή των Moon και Kim.
Η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, πιέζει προκειμένου να υπάρξει άρση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, κάτι που αρνούνται επίμονα οι ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους ζητούν να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Στις δηλώσεις του μάλιστα ο Trump και αναφερόμενος στις κυρώσεις, είπε πως οι ΗΠΑ πάντα μπορούν να τις αυξήσουν, ενδεχόμενο ωστόσο που δεν εξετάζει την παρούσα περίοδο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υποστήριξε πως δεν θεωρεί αποτυχία τη Σύνοδο Trump - Kim στο Βιετνάμ, συμμεριζόμενος και αυτός τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ πως πρόκειται για μια μακρά διαδικασία.
Ο Moon υποστήριξε ότι ο απώτερος στόχος είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, επισημαίνοντας πως το σημαντικό είναι να διατηρηθεί το momentum του διαλόγου, ενώ εμφανίστηκε θετικός σε μια τρίτη Σύνοδο Κορυφής των Trump - Kim.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης