Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (UBS): Η Ευρώπη ξεμένει από επιλογές - Προβληματισμός για την ανάπτυξη

Weber (UBS): Η Ευρώπη ξεμένει από επιλογές - Προβληματισμός για την ανάπτυξη
Την ώρα που αναδυόμενες οικονομίες και ΗΠΑ ανακάμπτουν, τα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία επιμένουν
Τον προβληματισμό του για τη χαμηλή ανάπτυξη στην Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος της UBS Axel Weber.
Την ώρα που αναδυόμενες οικονομίες και ΗΠΑ ανακάμπτουν, τα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία επιμένουν, τόνισε ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.
«Είμαστε κάπως επιφυλακτικοί για την ικανότητα της Ευρώπης να κάνει χρήση των εργαλείων στήριξης, προκειμένου να βγει από αυτή την κατάσταση», σημείωσε ο Weber, ο οποίος έκανε λόγο για καθοδικούς κινδύνους.
Πάντως το βασικό σενάριο σύμφωνα με τον Weber δεν είναι η ύφεση για την οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά μια ανάπτυξη σχήματος L, δηλαδή αργή και σταδιακή.
Το CNBC υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο 1,3% το 2019.
Σύμφωνα με τον Weber η Ευρώπη αντιμετωπίζει και άλλες προκλήσεις, πέραν της αποτελεσματικότητας της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει τις υποδομές και τις τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς υπολείπεται σημαντικά των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Η Ευρώπη χρειάζεται βελτίωση σε αυτούς τους τομείς, μέσω επενδύσεων στις υποδομές, στην ψηφιακή οικονομία, στην τεχνολογία 5G.
Πρέπει να τρέξουν και πρέπει να αρχίσουν τις επενδύσεις άμεσα», τόνισε ο πρόεδρος της UBS.
Όσον αφορά τις απειλές Trump για την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ο Weber τόνισε ότι η εμπορική διαμάχη δεν θα βοηθήσει την ανάκαμψη στην Ευρώπη, καθώς θα οδηγήσει σε αυξημένη αβεβαιότητα.
Άλλη μία πηγή ανησυχίας αποτελεί το Brexit, σύμφωνα με τον Weber.
Όπως τονίζει, οι παραπάνω προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης