Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Αυξάνεται η μεταβλητότητα

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Αυξάνεται η μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΑ: Ήπιο ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στα ομόλογα. Γρήγορα όμως βγήκαν κάποιες πωλήσεις και γύρισε σε απώλειες. Τα ελληνικά συνεχίζουν να βελτιώνουν τις αποδόσεις τους και αυτή η κίνηση βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Από την άλλη αναλυτές σημειώνουν πως οι ξένες αγορές δείχνουν σημάδια κόπωσης και δεν αποκλείουν διόρθωση, η οποία θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά. Το ΧΑ πάντως έχει καταγράψει σημαντική άνοδο που θα μπορούσε να φέρει κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Μέχρι σήμερα οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών απορροφώνται με χαρακτηριστική ευκολία από τους αγοραστές και δεν έχουμε δει δυνατή διόρθωση. Όμως όσο ανεβαίνει χωρίς καλή διόρθωση αυξάνονται και οι πιθανότητες να γίνει μία αρκετά καλή. Προς το παρόν φαίνεται πως αυξάνεται η μεταβλητότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτή η εικόνα με την Πειραιώς και την Εθνική να έχουν άνοδο αλλά και να δέχονται σημαντικές εντολές πώλησης. Ειδικά στην Πειραιώς είναι σε εξέλιξη μία καλή μάχη.

Αυτή η μάχη γύρισε τη μετοχή από τα 1,8950 ευρώ στα 1,8220 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να γράφει απώλειες άνω του 1%. Η Alpha Bank υποχωρεί και η Eurobank έχει μικρές απώλειες.

ΟΛΠ: Νέα ανοδική κίνηση με τη μετοχή να είναι πλέον άνω των 19 ευρώ. Πήρε έγκριση μέρος της επένδυσης που αφορά το ξενοδοχειακό κομμάτι. Η Cosco θα το αλλάξει και θα φανεί στο ταμπλό.



ΙΚΤΙΝΟΣ: Τα αποτελέσματα είναι καλά ακόμα και αν αφαιρεθούν τα έκτακτα. Δεν είναι υψηλό το p/e, αλλά υπάρχουν φθηνότερες μετοχές ή αν θέλετε η Mermeren είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι νέες επενδύσεις που έχουν γίνει θα αυξήσουν τον τζίρο, ενώ υπάρχει και το μεγάλο project στη Σητεία Κρήτης. Για το συγκεκριμένο project η εταιρεία αναφέρει ότι εξελίσσεται ομαλά.

Η τιμή του μαρμάρου διατηρεί τις ανοδικές τάσεις και επομένως το 2019 εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Πάντως, αναφορικά με το 2018 τα κέρδη μάλλον έχουν προεξοφληθεί στην τρέχουσα αποτίμηση. Διατηρούμε την άποψη ότι θα θέλαμε πιο ελκυστικό σημείο εισόδου.

Βέβαια οι αγοραστές έχουν άλλη άποψη και οδηγούν τη μετοχή στα 5,20 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών. Η αποτίμηση στα 149 εκατ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Καλά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα και περιμένουν την παρουσίαση της διοίκησης, στην οποία θα δοθεί και εκτίμηση για την πορεία του 2019. Σημειώνεται πως είναι από τις λίγες εισηγμένες που δίνουν εκτίμηση τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία πετυχαίνει τους στόχους της, αλλά μάλλον και στη συγκεκριμένη μετοχή η αποτίμηση είναι γεμάτη και η τιμή δίκαιη.

ΙΑΣΩ: Αναμένεται η έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ξεκινήσει η δημόσια πρόταση.

Με χθεσινή (11/4) ανακοίνωση η OCM Luxembourg Healthcare Greece γνωστοποιούσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους του ΙΑΣΩ στα 1,50 ευρώ ανά μετοχή για την αγορά του συνόλου των μετοχών.

Σημειώνεται πως ήδη έχει συμφωνήσει με 105 μετόχους της εισηγμένης για την αγορά μετοχών που αντιστοιχούν στο 33,21% του συνόλου ή 40,56 εκατ. μετοχές. Η δημόσια πρόταση θα ισχύσει εφόσον αποκτηθεί το 50% συν μία μετοχή.

Η OCM θα επιδιώξει τη διαγραφή από το ταμπλό αν συγκεντρώσει το 90%, αλλά και αν δεν το συγκεντρώσει πάλι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα πρώτα λεπτά ο όγκος ξεπέρασε τις 10 χιλ. τεμάχια και η μετοχή διαπραγματεύεται κοντά στα 2,50 ευρώ.

CENTRIC: Με αγοραστές στα 0,1850 ευρώ. Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που εντοπίζαμε μανιώδεις πωλήσεις μέχρι τα 0,10 ευρώ και οι οποίες δεν μπορούσαν να εξηγηθούν από τα θεμελιώδη. Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης για να δούμε το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης