Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των Βρετανών

Γαλλία: Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των Βρετανών
Την ανάγκη να «γίνει σεβαστό» το δημοψήφισμα για το Brexit, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο ρήγμα στη δημοκρατία, υπογράμμισε η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Amélie de Montchalin
Την ανάγκη να «γίνει σεβαστό» το δημοψήφισμα για το Brexit, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο ρήγμα στη δημοκρατία, υπογράμμισε σήμερα (12/4/2019) η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Amélie de Montchalin.
«Η απαίτησή μας, είναι να γίνει σεβαστή η ψήφος.
Όταν κάνουμε εκλογές, είναι για να γίνει σεβαστή η ψήφος», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «France Inter» η de Montchalin, η οποία διορίσθηκε στις 31 Μαρτίου.
Το αντίθετο θα ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνο», πρόσθεσε.
Η de Montchalin υπενθύμισε σχετικά την «αμφισβήτηση της ψήφου» των Γάλλων το 2005 για το σχέδιο του ευρωπαϊκού Συντάγματος.
«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι Γάλλοι ψήφισαν δημοκρατικά σ' ένα δημοψήφισμα (το 2005) και στη συνέχεια αλλάξαμε θέση», είπε.
Στις 29 Μαΐου 2005 οι Γάλλοι απέρριψαν το σχέδιο ευρωπαϊκού Συντάγματος και την 1η Ιουνίου ακολούθησαν οι Ολλανδοί.
Ωστόσο, το κείμενο αυτό εφαρμόστηκε εν μέρει μέσω της συνθήκης της Λισαβόνας, που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2009.
«Ευτυχώς που έχουμε τη συνθήκη της Λισαβόνας, πιστεύω πως είναι καλό το ότι η Ευρώπη συνεχίζει, όμως από την πλευρά της δημοκρατίας σπάσαμε πράγματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατική ψήφο», δήλωσε η υφυπουργός.
Όπως συνέχισε η ίδια, η κοινωνική δυσαρέσκεια των «κίτρινων γιλέκων και η «μεγάλη συζήτηση» που ακολούθησε σχετικά με τις προσδοκίες των Γάλλων συνηγορεί επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η μεγάλη συζήτηση μας έδειξε πως οι Γάλλοι θέλουν μια δημοκρατία πολύ πιο διαφανή, στην οποία να συμμετέχουν πολύ περισσότερο και η οποία να σέβεται πολύ περισσότερο αυτό που λένε», τόνισε η de Montchalin.
Σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο, υπογράμμισε:
«Πρέπει να γυρίσουμε τη σελίδα του Brexit.
Δεν είμαι η υπουργός του Brexit.
Μου ζητήθηκε να φέρω σε πέρας ένα ευρωπαϊκό σχέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης