Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ο κίνδυνος ενός «no deal Brexit» δεν έχει απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ο κίνδυνος ενός «no deal Brexit» δεν έχει απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου
Ένα «no deal Brexit» δεν συνιστά πλέον άμεση απειλή, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία δεν συνιστά πλέον άμεση απειλή, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου, δήλωσε σήμερα (12/4/2019) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philipp Hammond.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ),  Hammond επεσήμανε ότι η βρετανική κυβέρνηση επικεντρώνεται στο να περάσει τη συμφωνία του Brexit από το κοινοβούλιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Εργατικό Κόμμα έχουν δημιουργήσει ένα πιο εποικοδομητικό περιβάλλον για τι συνομιλίες.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα αυξηθούν σημαντικά μόλις αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η Βρετανία θα πρέπει να εργαστεί για να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά το Brexit.
Ο Hammond αναφέρθηκε και στη θετική συνεισφορά του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη διαχείριση των κινδύνων ενός «no deal Brexit».
Ο Hammond δήλωσε ακόμη ότι είναι πολύ πιθανό η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit να τεθεί στο κοινοβούλιο σε κάποιο σημείο, αλλά τόνισε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας τον Οκτώβριο.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε, παράλληλα, ότι κυβέρνηση και Εργατικοί θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς να επιλύσουν το αδιέξοδο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης