Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος για Dow στη Wall Street, λόγω αποτελεσμάτων JPMorgan και deal Chevron

tags :
Ισχυρή άνοδος για Dow στη Wall Street, λόγω αποτελεσμάτων JPMorgan και deal Chevron
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν τα ισχυρά τραπεζικά αποτελέσματα και το deal ανάμεσα στη Chevron και την Anadarko Petroleum
Με ισχυρή άνοδο άνοιξε σήμερα (12/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων της JPMorgan, αλλά και του deal ανάμεσα στη Chevron και την Anadarko Petroleum.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,9% στις 26.366 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.905 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.987 μονάδες.


Η μετοχή της JPMorgan καταγράφει άνοδο 3,4% στο άνοιγμα, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, επωφελούμενη από τα υψηλότερα επιτόκια.
Συγκεκριμένα, η JPMorgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 5% στο α’ τρίμηνο του 2019, στα 9,18 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν επίσης κατά 5%, στα 29,9 δισ. δολ.
Ηπιότερη άνοδο, της τάξεως του 0,4%, καταγράφει η μετοχή της Wells Fargo, στον απόηχο των επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα για το α’ τρίμηνο.
Οι αναλυτές αναμένουν, πάντως, ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα εμφανίσουν την πρώτη συρρίκνωση της κερδοφορίας από το 2016, με τις εκτιμήσεις της FactSet να κάνουν λόγο για μια μείωση της τάξεως του 4,2%.
Από την άλλη, «βουτιά» άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της Chevron, στον απόηχο της είδησης ότι η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία προχωρά στην εξαγορά της Anadarko Petroleum Corp έναντι του ποσού των 33 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά.
Η μετοχή της Anadarko καταγράφει «άλμα» άνω του 32%.
Το deal προσφέρει ώθηση στον ενεργειακό κλάδο, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,9%.
Η Exxon Mobil ενισχύεται οριακά, η Marathon Oil καταγράφει κέρδη 3,9%, ενώ η Schlumberger σημειώνει άνοδο 1,9%.
Ώθηση στους στις αμερικανικές μετοχές προσφέρουν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Μάρτιο του 2019, με την αύξηση να αποδίδεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα, ενώ τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των τιμών κατά 1% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης