Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα μη τραπεζικά και τα «μικρά»

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισαν τις εντυπώσεις τα μη τραπεζικά και τα «μικρά»
ΑΓΟΡΑ: Η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 1,5% και από την αρχή του έτους τα κέρδη του γενικού δείκτη αγγίζουν το 25%. Υψηλά 9 μηνών όπως ενημερώνει και η Beta στο εβδομαδιαίο της σχόλιο.

Η Beta αποδίδει την άνοδο της αγοράς στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και στα εταιρικά αποτελέσματα. Όπως σημειώνει το 30% των εισηγμένων έχει ανακοινώσει με το 87% να εμφανίζει κέρδη.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Συνεχίζουμε με Beta ΑΧΕΠΕΥ. Πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει εισέλθει στο πιο δύσβατο πεδίο της φετινής ανοδικής κίνησης καθώς η περιοχή πάνω από τις 750 μονάδες έχει σειρά εγκλωβισμένων κεφαλαίων και μεγάλο εύρος συσσώρευσης από το
κοντινό παρελθόν.

Ο τεχνικός παραλληλισμός είναι αυτός του «no mans land», μια σκαμμένη ζώνη τιμών από ναρκοπέδια απωλειών και πλήθος μαχών που έχασαν οι αγοραστές το καλοκαίρι του 2018 μετά τα γεγονότα της Folli – Follie.

Μετά όμως ανοίγεται ένα διαγραμματικό ξέφωτο που έχει 100 μονάδες εύκολου δρόμου έως τις 900. Βρισκόμαστε επομένως στο πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό πεδίο αντίστασης. Και η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι από κάθε άποψη καθοριστική των προθέσεων των «δυνατών χεριών» της Αγοράς.

Οι ταλαντωτές είναι υπεραγορασμένοι ενώ πλέον υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ασφαλείας απότους δείκτες τάσεις που παραμένουν αγορασμένοι σε κάθε διάστημα περιόδου. Η εβδομαδιαία εικόνα των ταλαντωτών που βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο των υπερτιμημένων ζωνών χρήζει επισήμανσης αφού στο παρελθόν η προσέγγιση της έχει συνοδευτεί και από βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσής κερδών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank έδειξε κόπωση και μάλιστα στις δημοπρασίες έκλεισε σε χαμηλό ημέρας. Με απώλειες έκλεισε και η Alpha Bank, ενώ πάλεψε και κέρδισε το θετικό πρόσημο η Πειραιώς. Η Εθνική είχε άνοδο άνω του 1%.

ΤΕRΝΑ ENERGY: Και νέο υψηλό και μάλιστα με καλό όγκο. Έχει φτάσει στα 773 εκατ. ευρώ και αν και θεωρούμε γεμάτη την αποτίμηση η μετοχή συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

FOYRLIS: Με άνοδο 2,5% και στα 5,33 ευρώ. Ο όγκος 115 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 276 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Έξυπνη κίνηση και ακόμα πιο έξυπνοι όσοι είδαν την κίνηση του ΟΛΠ και δεν την πρόλαβαν, αλλά μπήκαν στον ΟΛΘ που δεν υστερεί σε θεμελιώδη και έχει μείνει πίσω.

Αύξησε όγκο στις 19 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 26,80 ευρώ με άνοδο 5,93% και υψηλό ημέρας στα 28 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θεματική κίνηση με νεότερα υψηλά και εντολή αγοράς 17 χιλ. τεμάχια στα 2,74 ευρώ στις δημοπρασίες. Που είναι εκείνες οι εποχές που insider πουλούσε στα 0,70 ευρώ ανά μετοχή, ή τότε που γράφαμε ότι η αποτίμηση των 40 εκατ. ευρώ είναι αστεία και μας χλεύαζαν!

CENTRIC: Αμ εδώ; Από τα 0,12 ευρώ έως τα 0,10 ευρώ άδειαζαν εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια και δε γινόταν ούτε μία αγορά ιδίων μετοχών, ενώ φαινόταν τι θα γίνει με τη συμφωνία πώλησης. Σήμερα πάνω από τα 0,19 ευρώ και με τους αγοραστές να βγαίνουν με φόρα πάνω από τα 0,1950 ευρώ.

CRETA FARMS: Στα 1,11 ευρώ με άνοδο 8,82% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 35 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης για να δούμε πορεία κερδών και ταμειακών ροών.

QUEST: Νέα υψηλά αλλά εδώ έχει χαθεί το μέτρημα. Στα 17 ευρώ η μετοχή με αποτίμηση 202 εκατ. ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Νέα υψηλά και εδώ και σιγά-σιγά παίρνει η μετοχή αυτό που της αξίζει. Πρόσφατα είχαμε κάνει σύγκριση με άλλη εισηγμένη του κλάδου των χημικών και ήταν η μέρα με τη νύχτα.

ΕΚΤΕΡ: Πωλήσεις μετοχών από εταιρεία που συνδέεται με τη διοίκηση λίγο χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Δεν έχουμε εικόνα γιατί έγιναν και ελπίζουμε για να βελτιωθεί η ρευστότητα της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης