Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Γερμανία πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη

ΔΝΤ: Η Γερμανία πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη
Η Γερμανία έχει δημοσιονομικά περιθώρια για να δαπανήσει περισσότερα και πρέπει να το κάνει για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Poul Thomsen του ΔΝΤ
Η Γερμανία έχει δημοσιονομικά περιθώρια για να δαπανήσει περισσότερα και πρέπει να το κάνει για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, δήλωσε σήμερα (12/4/2019) ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Poul Thomsen.
«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες ή να μειώσει τους φόρους για να τονώσει την ανάπτυξη», ανέφερε ο Thomsen.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια του Βερολίνου για δημοσιονομική χαλάρωση 0,7% του ΑΕΠ το 2019, αλλά είπε ότι χρειάζονται περισσότερα.
«Αν κοιτάξουμε στο μέλλον, δεδομένου του δημοσιονομικού χώρου που διαθέτει η Γερμανία, μπορούμε να δούμε μεταρρυθμίσεις με το πέρασμα των χρόνων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις δαπάνες.
Πρέπει να δούμε περισσότερα», είπε.
Ο Thomsen ανέφερε, επίσης, ότι οι μισθοί στη Γερμανία πρέπει να αυξηθούν περισσότερο για να αντανακλούν καλύτερα την πτώση της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης