Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ανθεκτικός σε μία κρίση ο κλάδος 5G – Σταδιακά τα έσοδα για τις εταιρείες

tags :
Fitch: Ανθεκτικός σε μία κρίση ο κλάδος 5G – Σταδιακά τα έσοδα για τις εταιρείες
Ανθεκτικός σε μία κρίση ο κλάδος 5G, αναφέρει η Fitch Ratings
Οι επενδύσεις στο υπερσύγχρονο δίκτυο 5G θα συνεχιστούν ακάθεκτες ακόμη και σε περίπτωση μίας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα έσοδα θα έλθουν σταδιακά για τις εταιρείες του κλάδου.
Ο μεγάλος όγκος επενδύσεων δεν θα να έχει αρνητικές συνέπειες στην πιστοληπτική ικανότητα, λόγω των πολύ υψηλών σημαντικών ταμειακών ροών στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
«Το 5G αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον τομέα τηλεπικοινωνιών, λόγω της ανάπτυξης του Διαδικτύου και του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού και εξελισσόμενου τοπίου ανταγωνιστών.
Οι αναβαθμίσεις σε δίκτυα απαιτούνται για την υποστήριξη αυξημένης ταχύτητας και συνδεσιμότητας και για τη διατήρηση και την αύξηση του μεριδίου αγοράς.
Η προτεινόμενη συγχώνευση της T-Mobile/Sprint θα μπορούσε να επιταχύνει περαιτέρω τις δαπάνες των 5G στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η συνδυασμένη οντότητα θα είχε μεγαλύτερη δυνατότητα να επενδύσει.
Υπολογίζουμε τις πιθανότητες έγκρισης από τις αρχές ως άνω του 50%», σημειώνεται.
Σημαντικοί παίκτες της κατηγορίας είναι και οι Verizon, AT&T, επισημαίνεται.
Στην Ευρώπη, οι κοινοπραξίες μπορούν να συμβάλουν στις επενδύσεις 5G και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής ικανότητας.
Vodafone και Telefonica σχεδιάζουν να επεκτείνουν την κοινοπραξία για το 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ επενδύσεις πραγματοποιεί και η Deutsche Telekom.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης