Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Με πολλά ρίσκα ο προϋπολογισμός Scholz για το 2020 - Έχει ασυνήθιστα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό

Handelsblatt: Με πολλά ρίσκα ο προϋπολογισμός Scholz για το 2020 - Έχει ασυνήθιστα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό
O Scholz εστιάζει σε μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα όπως η άνοδος της Κίνας, ο ρόλος της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ και οι διμερείς σχέσεις με τη Βρετανία 
Πιστός στο δόγμα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz ο οποίος διαφοροποιείται από τον προκάτοχό του Schaeuble και θέτει τις δικές του προτεραιότητες στο ΥΠΟΙΚ , ενώ παρουσιάζει από τώρα τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2020.
«Προϋπολογισμός με ρίσκα» σχολιάζει η γερμανική οικονομικής εφημερίδα Handelsblatt τονίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών «έχει αφήσει ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό. Πρόκειται για εξοικονόμηση δαπανών, οι οποίες συνυπολογίζονται χωρίς να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί».
Ο Sven Christian Kintler, εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, κατηγορεί ευθέως τον Olaf Scholz ότι «εξωραϊζει στοιχεία του προϋπολογισμού».
Προς το παρόν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση, προβάλλοντας εαυτόν ως καγκελάριο εν αναμονή, όπως υποστηρίζει ανταπόκριση του Der Spiegel.
"Επικεφαλής της κυβέρνησης είναι βέβαια η A. Merkel", επισημαίνεται στο δημοσίευμα. "Αλλά έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, κάτι πρωτοφανές στα 60 και πλέον χρόνια της μεταπολεμικής γερμανικής ιστορίας.
Κι έτσι ο Scholz, αντικαγκελάριος και επικεφαλής του πιο σημαντικού υπουργείου, προβάλλει ως ο υποψήφιος με τη μεγαλύτερη εμπειρία, είτε γίνουν εκλογές κατά τα προβλεπόμενα το 2021, είτε γίνουν πιο νωρίς". Τις φιλοδοξίες του, παρατηρεί ο αρθρογράφος, επιδεικνύει ο Scholz και στην Ουάσιγκτον:
"Σε διαλέξεις ή συνεντεύξεις του δεν μιλάει για τους κινδύνους που απειλούν την οικονομική ανάπτυξη ή για τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Εστιάζει σε μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα: την άνοδο της Κίνας, τον ρόλο της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ, τις διμερείς σχέσεις με τη Βρετανία μετά το Brexit".




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης