Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανία): Σωστή η απόφαση της ΕΕ για παράταση του Brexit - Περιορίσαμε τις αρνητικές επιπτώσεις

Steinmeier (Γερμανία): Σωστή η απόφαση της ΕΕ για παράταση του Brexit - Περιορίσαμε τις αρνητικές επιπτώσεις
Ο γερμανός πρόεδρος εμφανίζεται σκεπτικός για την ιδέα συμμετοχής της Βρετανίας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές
Θετικός απέναντι στην απόφαση της ΕΕ να παρατείνει το χρονικό περιθώριο αποχώρησης της Βρετανίας εμφανίζεται ο Γερμανός πρόεδρος Frank Walter Steinmeier εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα γίνει πριν από τις ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου.
«Ήταν σημαντικό να γίνει οτιδήποτε αναγκαίο για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων» δήλωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Sueddeutsche Zeitung.
«Δεν μπορεί αυτό να εξελίσσεται σε έναν ατέλειωτο τρόμο,» πρόσθεσε λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στην Βρετανία μία παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αποχώρηση της Βρετανίας πριν από το χρονικό αυτό περιθώριο και στην περίπτωση που υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit.
Ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης, τον σκεπτικισμό του για την ιδέα συμμετοχής της Βρετανίας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.
«Αυτός είναι ο λόγος που η καλύτερη εξέλιξη εντοπίζεται στην επίτευξη μιας εποικοδομητικής πλειοψηφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με συμφωνία αποχώρησης, το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό είναι, πριν από τις εκλογές στα τέλη Μαΐου», τόνισε ο Steinmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης