Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis - Έχει δημιουργήσει σάλο σε μια σειρά από χώρες

Βίτσας: Αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis - Έχει δημιουργήσει σάλο σε μια σειρά από χώρες
Ο Δ. Βίτσας δηλώνει ότι είναι σταθερά υπέρ της διερεύνησης κάθε σκανδάλου και κατά της σκανδαλολογίας
«Θα ήταν αδιανόητο να μη διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis», τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Δ. Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Δηλώνει ότι ο ίδιος είναι σταθερά υπέρ της διερεύνησης κάθε σκανδάλου και κατά της σκανδαλολογίας, ενώ απαντώντας σε ενδεχόμενη ενίσχυση της αντιπολιτευτικής τάσης λόγω αυτής της υπόθεσης αναφέρει ότι «σκάνδαλο υπάρχει και έχει δημιουργήσει σάλο σε μια σειρά από χώρες».
Υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί καθώς «έχουν σταλεί πληροφορίες από το Εξωτερικό.
Ειδικά στην Ελλάδα όπου η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».
Ο κ. Βίτσας σχολιάζοντας τη νέα δυναμική που θα προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο σχήμα με την προοδευτική συμμαχία, παρατηρεί ότι οι συμμαχίες και οι συμπορεύσεις προκύπτουν από κάτω προς τα πάνω και πως ήρθε η ώρα για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.
Για το δημοσκοπικό άνοιγμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως ο πολίτης θα κρίνει αν θα επιλέξει την επιστροφή στην καταστροφική πολιτική και τη φαυλότητα του παρελθόντος ή θα αποφασίσει να προχωρήσει στον δρόμο της προόδου.
Ακόμη, ο κ. Βίτσας  σχολιάζοντας το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την άνοδο της Ακροδεξιάς, χαρακτηρίζει ζητούμενο την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές της σύγκλησης και της αλληλεγγύης.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το σκηνικό των εκλογών και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, τονίζει  πως θεωρεί μείζον ζήτημα την «αποκατάσταση της πολιτικής ηθικής», αλλά ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς «είναι ζωντανό και είναι οι αγώνες της».
Κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση της Σάμου, ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε την ύπαρξη συγκεκριμένου πλάνου που ήδη αποδίδει και σημείωσε ότι όλα θα τακτοποιηθούν μέχρι  τις δημοτικές εκλογές, με την οριστική λύση του προβλήματος να επέρχεται με την μετεγκατάσταση 1.200 ατόμων σε νέο κατάλληλο ΚΥΤ.
Τέλος, σχετικά με την προώθηση μιας δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ο κ Βίτσας επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις και τηρεί εποικοδομητική στάση σε σχέση με το διενεργούμενο διάλογο στον οποίο όμως «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε ότι το ζήτημα αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης