Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Πατούλης στην Αττική - Μάχη Δούρου με Σγουρό για τη δεύτερη θέση

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Πατούλης στην Αττική - Μάχη Δούρου με Σγουρό για τη δεύτερη θέση
O Γ. Πατούλης προηγείται των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες), αλλά και στην παράσταση νίκης, καθώς ένα ποσοστό 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών
Προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη και μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιάννη Σγουρού στην αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για "Το Βήμα της Κυριακής".
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα εάν είχαμε περιφερειακές εκλογές την επόμενη Κυριακή ποιον από τους υποψηφίους θα ψηφίζατε, στην πρώτη θέση βρίσκεται με 30% ο Γιώργος Πατούλης, στη δεύτερη θέση με 14% η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός, ενώ ακολουθούν ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Πρωτούλης με 4% ο καθένας,  ο Νίκος Παπαδάκης με 3% , ο Θάνος Τζήμερος με 2%, η Μαριάνα Τσιχλή και ο Κώστας Τουλγαρίδης με 1%.
Αναποφάσιστο δηλώνει το 5% δηλώνει των ερωτηθέντων, ένα άλλο 15% δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει κανέναν».
Η υποψηφιότητα Πατούλη υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015, παρουσιάζει όμως αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, ενώ έχει προβάδισμα σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, αλλά και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων, εκτός από τις ηλικίες 17-34 στις οποίες προηγείται η Ρ. Δούρου.

Επίσης, ο Γ. Πατούλης προηγείται των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες), αλλά και στην παράσταση νίκης, καθώς ένα ποσοστό 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.
Μάλιστα, η κ. Δούρου έρχεται τρίτη στο δείκτη δημοτικότητας (72% έχει αρνητική γνώμη και  21% θετική), ενώ προηγείται στη δεύτερη θέση ο Γ. Σγουρός (33% θετική γνώμη και 42 % αρνητική)      
Ανάλογη η εικόνα και στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών, αφού ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται να καταγράφει εύκολη νίκη με 58% με αντίπαλο τη  Ρένα Δούρου (20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45%-   28%), αν και η πρωτιάς του δεν δείχνει να απειλείται σοβαρά.
 
Μάχη Δούρου με Σγουρό για τη δεύτερη θέση

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Μάχη της Ρ. Δούρου με τον Γ. Σγουρό για τη δεύτερη θέση.
Από το 69% των πολιτών το έργο της κ. Δούρου στην περιφέρεια αξιολογείται αρνητικά και μάλιστα, αρνητική άποψη εκφράζει το 51% όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η καταστροφή στη Μάνδρα και η τραγωδία στο Μάτι  σκίασαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της.

Προβλήματα

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο λεκανοπέδιο, το βασικότερο για το 26% των ερωτηθέντων είναι η εγκληματικότητα και η  έλλειψη αστυνόμευσης και μάλιστα, σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική το σχετικό ποσοστό φτάνει στο 40%.
Ακολουθούν η καθαριότητα με ποσοστό 26%, η κατάσταση του οδικού δικτύου με 15%, η υποανάπτυξη – έλλειψη υποδομών με 12%, κ.α.
Περαιτέρω, το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λανθασμένη κατεύθυνση και το 71% αξιολογεί αρνητικά το κυβερνητικό έργο.
Αρνητικά αξιολογείται από το 59% των ερωτηθέντων και η εικόνα της ΝΔ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης