Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρόθυμοι για μία τρίτη συνάντηση εντός του 2019 εμφανίζονται Trump – Kim

Πρόθυμοι για μία τρίτη συνάντηση εντός του 2019 εμφανίζονται Trump – Kim
Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 τελείωσε απότομα χωρίς να καταγραφεί πρόοδος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un δήλωσαν αμφότεροι ότι είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να λάβουν μέρος σε μια τρίτη σύνοδο, όπου θα συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 τελείωσε απότομα χωρίς να καταγραφεί πρόοδος στα θέματα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας ή της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.
Την Παρασκευή (12/4), ο Kim, σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, είπε ότι θα «περιμένει υπομονετικά» έως το τέλος του έτους προκειμένου η Ουάσιγκτον να λάβει «θαρραλέες αποφάσεις» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, προτού ο ίδιος αποφασίσει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.
Ο Kim,  επισήμανε ότι η προσωπική σχέση του με τον Trump παραμένει «εξαιρετική», παρά την απρόσμενη λήξη της δεύτερης συνόδου μεταξύ των δύο στο Ανόι.
Σε ένα tweet που έστειλε, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι σχέση του με τον Kim «παραμένει πολύ καλή, ίσως ο όρος εξαιρετική να ήταν ακριβέστερος» προσθέτοντας ότι μια τρίτη σύνοδος «θα ήταν καλή ώστε να κατανοήσουμε πλήρως πού στέκεται ο καθένας μας».
«Ανυπομονώ για τη μέρα αυτή, που θα μπορούσε να είναι σύντομα, όταν θα μπορέσουν να αρθούν τα Πυρηνικά Όπλα και οι Κυρώσεις, και κατόπιν να δούμε τη Βόρεια Κορέα να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα κράτη του Κόσμου!» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο μήνυμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης