Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Καθοριστικός ο Ιούνιος για τη νομισματική πολιτική – Βασικός παράγοντας η επιβράδυνση της οικονομίας

Rehn (ΕΚΤ): Καθοριστικός ο Ιούνιος για τη νομισματική πολιτική – Βασικός παράγοντας η επιβράδυνση της οικονομίας
«Είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε όλα τα μέσα μας ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις», είπε ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης
Καθοριστικός θα είναι ο Ιούνιος του 2019 για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζει ο  Olli Rehn μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας.
Μιλώντας στο CNBC και κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση τι θα πράξει η ΕΚΤ, εάν τα οικονομικά δεδομένα επιδεινωθούν ο Φιλανδός αξιωματούχος τόνισε:
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε ή να προσαρμόσουμε όλα τα μέσα μας όπως αρμόζει, την επόμενη φορά που θα έχουμε συνεδρίαση για τη νομισματική μας πολιτική τον Ιούνιο, θα έχουμε επίσης στη διάθεσή μας μία επικαιροποίηση των μακροοικονομικών προβολών και ανάλογα με τις εκτιμήσεις, τότε θα καθορίσουμε τη νομισματική μας πολιτική.
Για την ώρα, πρόσθεσε ο Rehn, διατηρούμε μία χαλαρή νομισματική πολιτική και «είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε όλα τα μέσα μας ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις».
Όσον αφορά στα αρνητικά επιτόκια, σημείωσε ότι, η ΕΚΤ «αξιολογεί τον αντίκτυπό τους, όπως κάνει πάντα στο πλαίσιο της τακτικής αξιολόγησης».
Ο Rehn αναγνώρισε, πως υπάρχει επιβράδυνση στην οικονομία της Eυρωζώνης που κυρίως απορρέει από τις παγκόσμιες εξελίξεις.
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποια επιβράδυνση που πηγάζει από την παγκόσμια οικονομία, όπως η επιβράδυνση της Κίνας, οι εμπορικές εντάσεις καθώς και κάποια εσωτερικά ευρωπαϊκά προβλήματα όπως το Brexit», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης