Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις Σουηδικές αρχές ο Assange για να αποφύγει την έκδοση στις ΗΠΑ

Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις Σουηδικές αρχές ο Assange για να αποφύγει την έκδοση στις ΗΠΑ
Ο Assange αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ κατηγορίες για ηλεκτρονική κατασκοπεία, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τις βιαιότητες των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν
Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις σουηδικές αρχές, σχετικά με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δηλώνει ο Julian Assange σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Jenifer Robinhson.
«Όλοι αυτοί λένε ότι κρύβεται από τη δικαιοσύνη της Σουηδίας. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν βγήκε έξω από την πρεσβεία πριν από δύο χρόνια, όταν η υπόθεση κατέπεσε;
Αν οι σουηδικές αρχές επιλέξουν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, είναι μία ξεχωριστή ερώτηση και θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε απόλυτα θετικοί να απαντήσουμε σ' αυτές τις ερωτήσεις, όταν προκύψουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News».
Ο ιδρυτής της WikiLeaks συνελήφθη την Πέμπτη από τις βρετανικές αρχές στο κτήριο της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου του παρείχαν πολιτικό άσυλο τα τελευταία 7 χρόνια από το 2012, υπό τον φόβο της σύλληψης και της έκδοσης στις ΗΠΑ.
Ο Assange που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική κατασκοπεία, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τις βιαιότητες των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, τελεί υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ ή στη Σουηδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης