Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategic Culture Foundation: Ρωσοφοβία ένα όπλο μαζικής απάτης

Strategic Culture Foundation: Ρωσοφοβία ένα όπλο μαζικής απάτης
Η ρωσοφοβία, ως ψυχοκοινωνική-πολιτική παθολογία, έχει διαγνωστεί ως μια διαταραχή στη Δύση πριν 1000 χρόνια.
Η ρωσοφοβία είναι ένα όπλο μαζικής απάτης υποστηρίζει το Strategic Culture Foundation.
Η ρωσοφοβία, ως ψυχοκοινωνική-πολιτική παθολογία, έχει διαγνωστεί ως μια διαταραχή στη Δύση πριν 1000 χρόνια.
Η Ρωσία θεωρείται ένας εχθρός της δύσης, που καλλιεργήθηκε και επί κομουνιστικού καθεστώτος αλλά και τελευταία λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας.
Εσχάτως όλοι και περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ρωσία δηλητηριάζει κατασκόπους, παρεμβαίνει σε εκλογές άλλων χωρών και γενικώς προσπαθεί να ελέγξει ξανά χώρες και ρεύματα.
Αυτή η Ρωσοφοβία οδήγησε τους πολιτικούς να εφαρμόσουν άμεσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Πως στήθηκε η ρωσοφοβία;
Αρχικά παρουσιάστηκαν "αποδεικτικά στοιχεία", από τις συνηθισμένες, "αυθεντικές" βρετανικές υπηρεσίες, περιελάμβαναν συνεντεύξεις με βρετανό βουλευτή και πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, Al. Vershbow (2001-2005).
Ταυτόχρονα «δημοσιογράφος» του BBC και οι δύο «εμπειρογνώμονες» συμφώνησαν να μετατρέψουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους σε «γεγονότα» ... τροφοδοτούμενα, όπως πάντα, από την αέναη προκατάληψη τους, την Ρωσοφοβία.
Στις δυτικές κοινωνίες έχει καλλιεργηθεί μια επικίνδυνη εκστρατεία μίσους.
Το βιβλίο Ρωσοφοβία: Αντί Ρωσικό Λόμπι και Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική" από τον καθηγητή Andrei P. Tsygankov (2009) μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του μυαλού
Το έργο του Ελβετού δημοσιογράφου, Guy Mettan, στο ιταλικό γεωπολιτικό περιοδικό LiMes: ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, "Δημιουργώντας ρωσοφοβία:
Από το μεγάλο θρησκευτικό σχίσμα έως την υστερία κατά του Putin" (2017 ).
Εκεί, ο Mettan μας πληροφορεί ότι αυτή η ψυχοκοινωνική παθολογία στον Δυτικό Πολιτισμό "πηγαίνει πίσω από περισσότερα από 1000 χρόνια: στη διαίρεση του χριστιανισμού μεταξύ των ορθόδοξων και των ρωμαϊκών εκκλησιών.
Φαίνεται πράγματι ότι η Ρωσία και οι δυτικές ελίτ ζουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους, διαιρούμενοι με διαφορετικές επιστημολογικές αντιλήψεις της φύσης της σύγχρονης πραγματικότητας.
Η κρίση στην Ουκρανία αποκρυσταλλώνει τις βαθιές διαφορές ανάμεσα στις ρωσικές και τις Νατοϊκές αντιλήψεις της καταστροφής και των αιτιών της.
Οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες των ελίτ και των πολιτικών που σφυρηλατήθηκαν κατά τα έτη του Ψυχρού Πολέμου στηρίζουν αυτές τις κληρονομιές και πλαισιώνουν τις συζητήσεις για τόσο σημαντικά θέματα όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η προώθηση της δημοκρατίας στον μετασοβιετικό χώρο και οι στρατηγικές συνομιλίες για τα όπλα.
Έτσι, έχουμε παγιδευτεί σε μια σκηνοθετημένη «πραγματικότητα» που δικαιολογεί μια αμερικανική αυτοκρατορία που προωθείται ως η απαραίτητη «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη».
Ωστόσο, σύμφωνα με αυτή την παγκόσμια τάξη, εάν μια ξένη εξουσία θεωρείται ότι έχει παραβιάσει τη «διεθνή τάξη», τότε μπορεί να ανατραπεί" ως λογική για την αμερικανική "αλλαγή καθεστώτος" οπουδήποτε στον κόσμο: είτε να ελέγξει την προσφορά χαλκού στη Χιλή είτε το πετρέλαιο στο Ιράν.
Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι χαρακτηριστική.
Η Ρωσία υπερασπίστηκε την Ουκρανία ενάντια στην περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενώ οι πολίτες της Κριμαίας, με πλειοψηφία σε δημοκρατικό δημοψήφισμα, επέλεξαν να επανενταχθούν στη Ρωσία.
Πέραν αυτών υπάρχει και η «γερμανική ρωσοφοβία».
Ωστόσο οι Ρώσοι είναι γείτονες της Ευρώπης που θυσίασαν περισσότερα από 26 εκατομμύρια ρώσους για να σώσουν την Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία από τους ναζιστές.
Στην δυτική αντίληψη από το παρελθόν κυριαρχεί η ρωσοφοβία.
Επί κομουνισμού και Στάλιν είναι αλήθεια ότι λόγω πυρηνικής απειλής οι ρώσοι θεωρούνταν εχθρός του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.
Όμως επί Putin η Ρωσία έχει αλλάξει.
Οι ρώσοι πολίτες έχουν αποκηρύξει τον κομουνισμό πιστεύουν στην δημοκρατία, στην οικονομική ανάπτυξη.
Η Ρωσία είναι ηγέτιδα δύναμη σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και όταν επιχειρεί στο εξωτερικό στόχος είναι να εδραιώσει τα συμφέροντα της ως μεγάλη δύναμη.
Όμως η στρατηγική αυτή δεν δικαιολογεί την Ρωσοφοβία.
Η ρωσοφοβία χρησιμοποιείται ως μηχανισμός ειδικά από τους αμερικανούς και ορισμένες δυτικές χώρες για να διαμορφώσουν στις κοινωνίες τους την άποψη ότι οι κακοί οι ρώσοι ευθύνονται για πολλά δεινά.
H Ρωσοφοβία είναι όπλο μαζικής απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης