Διεθνή

Λευκός Οίκος: O Trump δεν γνώριζε ότι ο Assange επρόκειτο να συλληφθεί στο Λονδίνο

Λευκός Οίκος: O Trump δεν γνώριζε ότι ο Assange επρόκειτο να συλληφθεί στο Λονδίνο
O Trump δεν είχε καμία γνώση για το τι θα συμβεί στον Assange, δήλωσε σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν είχε την παραμικρή γνώση ότι, ο ιδρυτής των Wikileaks, Julian Assange, επρόκειτο να συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία, δήλωσε την Κυριακή (14/4/2019) η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Kellyanne Conway.
«Δεν γνωρίζω», δήλωσε η Conway στο NBC, απαντώντας στην ερώτηση εάν ο Αμερικανός πρόεδρος γνώριζε για τη σύλληψη του Assange στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου είχε καταφύγει από το 2012 για να αποφύγει την έκδοση στις ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν στη συνέχεια κατηγορίες κατά του για συνωμοσία με το πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Chelsea Manning, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε κυβερνητικό υπολογιστή ως μέρος μίας από τις μεγαλύτερες διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η Conway δήλωσε πως o Trump δεν είχε καμία γνώση για το τι θα συμβεί στον Assange (σ.σ. σύλληψη), αλλά πρόσθεσε ότι βασιζόμενη στις πολυάριθμες συνομιλίες μαζί του για το θέμα, είναι ενάντια στην απελευθέρωση τέτοιων διαβαθμισμένων πληροφοριών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης