Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Η επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να επιτευχθεί χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ

Β. Κορέα: Η επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να επιτευχθεί χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ
Η πλευρά της Πιονγιάντκ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιβραδύνει τις προσπάθειες διασυνοριακής συμφιλίωσης
Σαφές μήνυμα προς τη Νότια Κορέα έστειλε σήμερα Δευτέρα (15/4) η πλευρά της Βόρειας Κορέας, καλώντας την να προσπαθήσει να επιλύσει τα θέματα που υπάρχουν στην περιοχή χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα της Βόρειας Κορέας, Ryomyong, «η Ουάσιγκτον προσπαθεί να παρεμαβαίνει και να επιβραδύνει τις προσπάθειες διασυνορικαής συμφιλίωσης μεταξύ των δύο γειτόνων».
«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμύσει τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της συμαχίας και έχουν παρέμβει σε κάθε ενδο-κορεατικό έργο όπως είναι το βιομηχανικό συγκρότημα Kaesong και το ταξίδι στο όρος Kumgang», αναφέρει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un, μέσω της οποίας οι δύο πλευρές θα έχουν «συγκεκριμένες και ουσιαστικές» συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.
«Τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσουμε και να προωθήσουνε ένθερα τις συνομιλίες Νότου και Βορρά», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, τονίζοντας παράλληλα ότι η επόμενη σύνοδος ανάμεσα στις δύο χώρες θα αποτελέσει ένα «σημαντικό βήμα» προς την αποπυρηνικοποίηση.
«Μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες στη Βόρεια Κορέα, ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα έχουν μία ακόμη σύνοδο κορυφής, χωρίς να περιορίζονται από τον τόπο ή τη μορφή», πρόσθεσε ο κ. Moon.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιηθεί και τρίτη σύνοδος με τον Kim Jong-un, προκειμένου να συζητηθεί η αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης