Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Ελπίζουμε ότι ο αρνητικός αντίκτυπος του Brexit στην παγκόσμια οικονομία θα είναι περιορισμένος

Abe (Ιαπωνία): Ελπίζουμε ότι ο αρνητικός αντίκτυπος του Brexit στην παγκόσμια οικονομία θα είναι περιορισμένος
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξέφρασε τον σεβασμό του απέναντι στις προσπάθειες της Theresa May
Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα (15/4) με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επαίνεση της κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία κατάφερε να αποφύγει μέχρι στιγμής ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι οι αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από την αποχώηρησ της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι περιορισμένες.
«Σεβόμαστε τις προσπάθειες που έχει πραγματοποιήσει η πρωθυπουργός May», ανέφερε χαρακτήριστικά ο κ. Abe, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε πως οι αρνητικές επιπτώσεις στις ιαπωνικές εταιρείες και την παγκόσμια οικονομία από την έξοδο της Βρετανίας θα είναι ελάχιστες».
Από την πλευρά του, ο κ. Hunt εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την «ισχυρή συνεργασία» τους μετά το Brexit, ενώ διαβεβαίωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό ότι το Λονδίνο είναι «ιδιαίτερα αποφασισμένο» να αποφύγει το σενάριο μη συμφωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Βρετανία να αναγκαστεί να φύγει χωρίς συμφωνία την 1η Ιουνίου εάν αρνηθεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός Theresa May επεσήμανε ότι η Βρετανία διατηρεί την επιλογή να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τον Ιούνιο, εάν το κοινοβούλιο καταλήξει σε μία συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης