Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Αναγκαίες οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος

Malmstrom (Κομισιόν): Αναγκαίες οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να προχωρήσουν «στην επόμενη φάση» των διαπραγματεύσεων με την Ουάσιγκτον
Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει τις εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασε σήμερα (15/4) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «αναγκαίες» τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, η κα Malmstrom εξέφρασε την ικανοποίησή της απέναντι στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναξρη των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία προσπάθεια των δύο πλευρών να επιτευχθεί μία συμφωνία, τονίζοντας μάλιστα ότι οι συνομιλίες είναι απαραίτητες προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος.
«Είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση των σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Εμπορίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα «ουσιαστικό βήμα για την αποφυγή ενός δυνητικά ζημιογόνου εμπορικού πολέμου και τον τερματισμό του αυτοκαταστροφικού κύκλου μέτρων και αντιμέτρων».
Ωστόσο, η ίδια τόνισε για ακόμα μία φορά πως οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες δε θα περιλαμβάνει τον τομέα της γεωργίας, καθώς αποτελεί μία «κόκκινη γραμμή για την Ευρώπη».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι στα χέρια των ΗΠΑ το αν και πότε θα ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες», διευκρινίζοντας πως «εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν περισσότερους δασμούς, τότε η ΕΕ θα αναστείλει τις συνομιλίες».
Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ, εφόσον υπάρξει συμφωνία, και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες, καθώς οι εξαγωγές της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 8%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος των αμερικανικών εξαγωγών προς την ΕΕ θα διαμορφωθεί στο 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης