Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές – Προετοιμασία και για Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
May: Καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές – Προετοιμασία και για Brexit χωρίς συμφωνία
Πιέσεις και για παραίτηση δέχεται η πρωθυπουργός της  Μεγάλης Βρετανίας
Την θέση ότι η Theresa May προετοιμάζει την κυβέρνηση της και γιατο ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία διατύπωσε ο εκπρόσωπος της James Slack.
Όπως είπε ο Slack, η πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών προκειμένου να βάλει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, ενώ υποστήριξε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες Συντηρητικών – Εργατικών σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.
Την ίδια στιγμή πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Jeremy Hunt και ένας από τους επίδοξους διαδόχους της May στην ηγεσία των Συντηρητικών και στο πρωθυπουργικό αξίωμα έδινε διαβεβαιώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να βρει μια λύση που θα της επιτρέπει την αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στο BBC και ερωτηθείς για τη διαδοχή της May o Hunt υποστήριξε ότι θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο η συμφωνία της May με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
«Έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο που πιστεύει στο Brexit, και πιστεύουμε στο Brexit, άσχετα με το πώς ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα, γιατί είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες γι' αυτή τη χώρα, όποια επιλογή και να κάνει» είπε ο Hunt.
Πάντως, η May εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από βουλευτές στο εσωτερικό του κόμματος της, κυρίως εξαιτίας των συνομιλιών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με τους Εργατικούς για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο Brexit, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.
Σε δηλώσεις του ο Hunt τόνισε ότι οι «συνομιλίες με τους Εργατικούς είναι λεπτομερείς και νομίζω πιο εποικοδομητικές απ' όσο πίστευαν οι άνθρωποι και απ' όσο περίμεναν και για τις δύο πλευρές, αλλά δεν ξέρουμε εάν θα αποδώσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης