Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα - Τα «βλέμματα» στο εμπόριο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα μεικτά τραπεζικά αποτελέσματα - Τα «βλέμματα» στο εμπόριο
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Goldman Sachs, καθώς η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε «βουτιά» 20% στα κέρδη α’ τριμήνου 2019
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (15/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο των μεικτών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν αμερικανικές τράπεζες, ενώ το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 26.406 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή μεταβολή στις 2.908 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα, στις 7.990 μονάδες.


Η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει πτώση 2,8%, καθώς η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε «βουτιά» 20% στα κέρδη α’ τριμήνου 2019, ενώ τα έσοδά της σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,18 δισ. δολ., ή 5,71 δολ. ανά μετοχή, αν και ήταν καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 4,89 δολ. ανά μετοχή.
Ωστόσο, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 13%, στα 8,81 δισ. δολ., κάτω των προσδοκιών των αναλυτών για 8,9 δισ. δολ.
Από την άλλη, πτώση 1,2% καταγράφει η μετοχή της Citigroup, καθώς, ενώ η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 4,71 δισ. δολ., ή 1,87 δολ. ανά μετοχή, πάνω από τις εκτιμήσεις για 1,80 δολ., ενώ τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 2% στα 18,58 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων για 18,63 δισ. δολ.
Παρά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες τράπεζες, η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων από τις αμερικανικές εταιρείες έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά.
Σύμφωνα με τη FactSet, από τις εταιρείες που έχουν αναφέρει αποτελέσματα, το 85% έχει ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβολής για τον έλεγχο οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας που θα υπάρξει στο μέλλον, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, να εκφράζει την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.
«Αναμένω ότι ο μηχανισμός επιβολής θα λειτουργήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ότι εάν δεν το πράξουμε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi δήλωσε χθες (14/4) ότι το Πεκίνο επιθυμεί να δημιουργήσει μία ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα «όσο το δυνατόν συντομότερα», τονίζοντας παράλληλα ότι η πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο πρέπει να διασφαλιστούν.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το φθινόπωρο του 2020, ώστε να διασφαλιστεί ένας «υγιής» πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης