Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η βιασύνη να προεξοφληθούν τα θετικά νέα δημιουργεί στρεβλώσεις στις τράπεζες, είναι πλέον ακριβές με την Eurobank πιο υπερτιμημένη

Η βιασύνη να προεξοφληθούν τα θετικά νέα δημιουργεί στρεβλώσεις στις τράπεζες, είναι πλέον ακριβές με την Eurobank πιο υπερτιμημένη
Τα θετικά νέα είναι πολλά αλλά η βιασύνη να βελτιωθεί η αγορά δημιουργεί στρεβλώσεις.
Ενώ το ράλι στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα αποτελούν θετική εξέλιξη και επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε ένα ήπιας μορφής μακροχρόνιο ανοδικό κύκλο – χωρίς καμία αμφιβολία – ωστόσο η ταχύτητα προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα και η επανατιμολόγηση του ελληνικού κινδύνου έχουν δημιουργήσει σοβαρές στρεβλώσεις.
Ενώ και στα ομόλογα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποδόσεις στο 3% από 3,28% της τρέχουσας περιόδου και χρηματιστήριο πάνω από τις 800 μονάδες με προοπτική 850 μονάδες η βιασύνη με την οποία συντελείται η άνοδος αυτή προβληματίζει.
Προφανώς και η αγορά από την μια προεξοφλεί τις θετικές ειδήσεις που είναι πολλές προσεχώς.
-26 Απριλίου αναβάθμιση της Ελλάδος από τον αμερικανικό οίκο Standard and Poor’s
-3 Μαΐου αξιολόγηση της Ελλάδος από τον καναδικό οίκο DBRS
-7 Μαΐου θα εκδοθεί το νέο 7ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,70%
-10 Μαΐου 2019 η Ελλάδα θα εξοφλήσει μερικώς δάνεια 3,7 δισεκ. στο ΔΝΤ που φέρουν επιτόκια περίπου 5%.
-13 Μαΐου ο οίκος MSCI πιθανότατα θα αναβαθμίσει Εθνική και Eurobank στους δείκτες.
Μάλιστα η Wood εκτιμάει ότι αναμένεται να εισρεύσουν 128 εκατ δολάρια στον τίτλο της Eurobank.
Πλέον το Fairfax έχει μέση τιμή κτήσης μετά το deal με την Grivalia όχι 2,55 ευρώ στην Eurobank αλλά 0,94 ευρώ.
-Μέσα Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εγκρίνει το APS ή Ιταλικό μοντέλο την πρόταση που αφορά συλλογική αντιμετώπιση έως 20 δισεκ. προβληματικών δανείων με παροχή εγγυήσεων από το κράτος.
-16 Μαΐου 2019 η Εθνική τράπεζα θα παρουσιάσει σε investment day το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο όπως έχει αναλυθεί από το bankingnews.
Τα θετικά νέα είναι πολλά αλλά η βιασύνη να βελτιωθεί η αγορά δημιουργεί στρεβλώσεις.
Ήδη η Eurobank εμφανίζει P/BV δηλαδή σχέση τιμής προς λογιστική αξία περίπου 0,56 όταν οι άλλες τράπεζες βρίσκονται στο 0,30 και η Πειραιώς στο 0,12
Η Eurobank όπως έχει παρουσιάσει σε αναλυτικά ρεπορτάζ το bankingnews έχει εμπρός θετικές ειδήσεις και σίγουρα έχει παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.
Ωστόσο η αποτίμηση πλησιάζει το 0,60 δηλαδή πλησιάζει τον μέσο όρο στην Ευρώπη.
Ακόμη οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι έτοιμες να φθάσουν να συγκρίνονται με τις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης σε αριθμοδείκτες.
Η Eurobank λόγω MSCI μπορεί να παραμείνει στο προσκήνιο αλλά τιμές πάνω από 0,75 ευρώ όπως έχουμε αναλύσει ήδη από τις 5 Μαρτίου θα θεωρείται ακραία υπερτιμημένη.
Τα 0,80 ευρώ μπορεί να καταγραφούν λόγω εισροών από MSCI αλλά η πρόβλεψη μας είναι ότι θα επιστρέψει ξανά στην ζώνη των 0,70 με 0,75 που είναι το μέγιστο του fair value για τον τίτλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης