Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Πώς ένα μικρό ποσό αποπληθωρισμού του χρέους μπορεί να προκαλέσει συστημική κατάρρευση

tags :
Phoenix Capital: Πώς ένα μικρό ποσό αποπληθωρισμού του χρέους μπορεί να προκαλέσει συστημική κατάρρευση
Phoenix Capital: Πώς ένα μικρό ποσό αποπληθωρισμού του χρέους μπορεί να προκαλέσει συστημική κατάρρευση
Το ακόλουθο tweet σας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σήμερα αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital...



Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα επικεντρωθούν στην αποθάρρυνση του Προέδρου Trump για το γεγονός ότι είναι «μη Προεδρικό» ή κάτι τέτοιο αναφέρει η Phoenix Capital.
Χάνουν όμως τη μεγαλύτερη εικόνα.
Η μεγαλύτερη εικόνα είναι η σιωπηρή αποδοχή, από το πιο ισχυρό άτομο στον κόσμο, ότι η χρηματιστηριακή αγορά συνδέεται άμεσα με την αύξηση του ΑΕΠ... και ότι η Fed πρέπει να τα… πληθωρίσει  για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.
Αυτό που λέει ο Πρόεδρος Trump είναι το εξής:



Σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπου είναι τόσο μοχλευμένο, το πιο σημαντικό που πρέπει να αποφύγει κανείς είναι ο αποπληθωρισμός του χρέους.
Ο αποπληθωρισμός του χρέους είναι η διαδικασία με την οποία το χρέος πέφτει σε αξία.
Όταν χτυπά, ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα βιώνει ένα είδος «margin call» και το σύστημα  αρχίζει να καταρρέει.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital θεωρήστε ότι ο αποπληθωρισμός του χρέους που προκάλεσε την κρίση του 2008, η κρίση στην οποία σχεδόν ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα κατέρρευσε, είναι αυτή η μικροσκοπική βουτιά στην κόκκινη πλατεία κάτω:



Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αποπληθωρισμός του χρέους είναι τόσο τρομακτικός για τους ισχυρούς ανθρώπους.
Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, ένα σύστημα τόσο μοχλευμένο όπως το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα σήμερα, ακόμη και ένα μικρό ποσό αποπληθωρισμού του χρέους μπορεί να προκαλέσει μια συστημική κατάρρευση.
Το «βρώμικο μικρό μυστικό» που ο Πρόεδρος Trump δεν ανέφερε στο tweet του, είναι ότι μόλις ξεκινήσαμε να βιώνουμε έναν ακόμα αποπληθωρισμό του χρέους τον Δεκέμβριο του 2018.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fed πανικοβλήθηκε και εγκατέλειψε τις προσπάθειές της για την αύξηση των επιτοκίων ή της συρρίκνωσης του ισολογισμού της.
Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο όλοι στην κορυφή της οικονομικής / πολιτικής πυραμίδας (ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, οι οικονομικοί σύμβουλοι του Προέδρου, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος, καλούν την Fed να ξεκινήσει τώρα να τυπώνει χρήματα επιθετικά.
Ξέρουν ότι κάτι πραγματικά τρομακτικό εκτυλίσσεται «στο παρασκήνιο» αυτή τη στιγμή.
Η αγορά το ξέρει επίσης ... αν και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να το αποφύγουν και σας δείχνουν αυτό το γράφημα αναφέρει η Phoenix Capital.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης