Φέσσας (ΣΕΒ): Θα πρέπει να υπάρξει μείωση του μη μισθωλογικού κόστους

Φέσσας (ΣΕΒ): Θα πρέπει να υπάρξει μείωση του μη μισθωλογικού κόστους
Αναγκαία η δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος
Την ανάγκη μείωση του μη μισθωλογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, αλλά και τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας.
Μιλώντας στην Ημερίδα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με βασικό θέματο ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη».  
Τόνισε, επίσης, ότι τα οφέλη ενός κεφαλοποιητικού συστήματος θα είναι πολλαπλάσια για τους εργαζόμενους και την οικονομία.
«Είναι αναγκαία η λειτουργία του δεύτερου και τρίτου πυλώνα (επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση), με κεφαλοποιητική βάση και φορολογικά κίνητρα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου».
«Σε βάθος χρόνου πρέπει να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός κοινωνικής ασφάλισης, με καθαρά αποταμιευτικό χαρακτήρα, χωρίς τα ρίσκα που συνδέονται με την κρατική ανάμιξη, και βέβαια, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους εργασίας.
Πρώτο βήμα, όμως είναι η μείωση του σημερινού, υψηλού, μη μισθολογικού κόστους που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».
Απαντώντας σε ερώτηση που ετέθη, ο κ. Φέσσας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των Κοινωνικών Εταίρων στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τη δημιουργία ενός νέου Επαγγελματικού Ταμείου, τονίζοντας ότι η σχετική αναλογιστική μελέτη έχει ανατεθεί στους ειδικούς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS