Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Διαρκή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ζήτησαν οι εργοδοτικοί φορείς της χώρας στο Συνέδριο της ΕΑΕΕ

tags :
Διαρκή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ζήτησαν οι εργοδοτικοί φορείς της χώρας στο Συνέδριο της ΕΑΕΕ
Διαρκή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ζήτησαν οι εργοδοτικοί φορείς της χώρας στο Συνέδριο της ΕΑΕΕ
Την ανάγκη διαρκούς μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος επεσήμανα οι μεγάλοι εργοδοτικοί φορείς της χώρας ΕΑΕΕ, ΣΕΒ & ΣΕΤΕ που έκρουσαν το «καμπανάκι» για την βιωσιμότητα του υπάρχοντος συστήματος, ενώ ζήτησαν φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη του 3ου πυλώνα ασφάλισης με την ενίσχυση των  κεφαλαιοποιητικών πυλώνων (νέα επικουρική – επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση).
Κατά τη διάρκεια της ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων  ΣΕΒ & ΣΕΤΕ και του ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το οποίο εκπόνησε σχετική μελέτη με θέμα: Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ανάπτυξη», ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τόνισε ότι η  ασφαλιστική αγορά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μία λύση: τεχνογνωσία και εμπειρία, κεφάλαια, ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, αυστηρή εποπτεία και διαφάνεια».
Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των Θεόδωρου Φέσσα, Προέδρου ΣΕΒ, Γιάννη Ρέτσου, Προέδρου ΣΕΤΕ, Νίκου Βέττα, Γενικού Διευθυντή ΙΟΒΕ και του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλεξάνδρου Σαρρηγεωργίου.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει θετική επίδραση στην οικονομία και την απασχόληση. «Χωρίς κεφαλαιοποιητικούς πυλώνες το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Ο 2ος και ο 3ος πυλώνας πρέπει να έχουν κεφαλαιοποιητική βάση και να ενισχύονται με φορολογικά κίνητρα. Έτσι λειτουργεί όλος ο κόσμος.», ανέφερε ο κ. Φέσσας.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός στηρίζει ενεργά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς συνεισφέρει πολύ περισσότερο στην απασχόληση και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με την άμεση συνεισφορά του στο ΑΕΠ. Η λειτουργία του 2ου και του 3ου πυλώνα είναι πράγματι αναγκαία για την ικανοποιητική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα. Όμως, έχει μεγάλη σημασία η χρονική, η ευρύτερη οικονομική και η κοινωνική συγκυρία, για την όποια μεταρρύθμιση».

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης