Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις αλλά να κερδίζω στις κάλπες - Εκλογές τον Οκτώβριο - Σύντομα η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Τσίπρας: Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις αλλά να κερδίζω στις κάλπες - Εκλογές τον Οκτώβριο - Σύντομα η αποπληρωμή του ΔΝΤ
«Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να κάνω τη Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Απόλυτα ξεκάθαρος, για μία ακόμη φορά, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Απαντώντας σε ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα υποστήριξε ότι «είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη.
Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, παρά του τι ζητά η αντιπολίτευση, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές (και όχι μόνο εκλογές), δηλώνοντας ότι: «Μην βάζετε τα λεφτά σας στο ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι ντέρμπι.
Έχουν διαψευστεί πολλές φορές οι δημοσκοπήσεις.
Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία συμφωνία που συμφέρει την Ελλάδα και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν σκέφθηκε ούτε μία στιγμή το πολιτικό κόσμος και το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει ψήφους στη Μακεδονία εξαιτίας της.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, καθώς «εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να συγκροτήσει τον προοδευτικό πόλο.
Στα κρίσιμα θέματα, οι προκάτοχοί μου σκέφτηκαν το πολιτικό κόστος;
Εγώ δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή όταν μας δόθηκε αυτή η ιστορική ευκαιρία.
Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει για να αποφύγει το πικρό ποτήρι που ερχόταν.
Το 2000 ο Κώστας Σημίτης αντέστρεψε την διαφορά από τις ευρωεκλογές που έχασε με τέσσερις μονάδες και κέρδισε τις εθνικές.
Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να κάνω τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Δεν δίστασε, αναφερόμενος πάντα στο θέμα της Β. Μακεδονίας ότι «τόσα χρόνια ζούσαμε σε μια συλλογική ψευδαίσθηση», ενώ προσέθεσε ότι κάλεσε αρκετές φορές την αντιπολίτευση και κυρίως τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν για το εν λόγω ζήτημα, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε.

Σκάνδαλα και σκανδαλολογία

Αναφερόμενος τόσο στο θέμα της Novartis όσο και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Μ. Πετσίτη, υποστήριξε ότι στην πρώτη περίπτωση υπάρχει, όντως, σκάνδαλο ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μιλά κάποιος για σκανδαλολογία.
«Η υπόθεση Πετσίτη ανασύρεται κάθε φορά που προκύπτει κάποια υπόθεση εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Συνέχισε λέγοντας ότι «το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι υπαρκτό.
Το 2008 η Ελλάδα είχε φαρμακευτική δαπάνη 8,5 δισ. ενώ χώρες όπως η Πορτογαλία –με περίπου τον ίδιο πληθυσμό- είχαν κόστος τεσσάρων δισ.
Είναι σκευωρία ότι σε μία περίοδο που η φαρμακευτική δαπάνη υποχωρούσε, η Novartis κέρδιζε όλο και περισσότερα.
Είναι σκευωρία όλα αυτά που περιλαμβάνονται στην δικογραφία;
Το FBI είναι που γράφει ότι ο Φουρζής και τα άλλα στελέχη δωροδοκούσαν στελέχη της κυβέρνησης.
Τώρα ποιος πήρε τα χρήματα και εάν εμπλέκονται πολιτικοί, αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς αλλά οι δικαστές.
Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο είναι ο κ. Βενιζέλος που έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο από δύο μάρτυρες και όχι ολόκληρη δικογραφία.
Εμείς λέμε να αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Η αποπληρωμή του ΔΝΤ - Η πορεία της οικονομίας

Ως μία εξαιρετικά ορθή απόφαση χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς οι μεγαλύτερες πιέσεις και οι πλέον λανθασμένες πολιτικές είχαν επιβληθεί από το Ταμείο.
«Η οικονομία υπέρ-αποδίδει.
Τα περισσότερα οικονομικά στοιχεία κινούνται ανοδικά.
Ο δείκτης μεταποίησης κινείται με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τη Γερμανία.
Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Ένα από τα λάθη που έκανε ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός ήταν ότι έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα», τόνισε.
Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου... όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!!
«Όπως οι συντάξεις δεν μειώθηκαν την 1η Ιανουαρίου του 2019, όσο η χώρα κινείται σε σταθερή τροχιά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν πολιτικές δημοσιονομικής αυστηρότητας.
Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μείωση του αφορολογήτου δεν θα υπάρξει, αντίθετα θα υπάρξει ελάφρυνση σε αυτά τα τμήματα του πληθυσμού που έχουν υποστεί τα περισσότερα».

Επίσης «το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο που την έβγαλε από την κρίση ή εάν θα γυρίσουμε πίσω σε πολιτικές οι οποίες την οδήγησαν στην κρίση», ενώ τόνισε ότι η οικονομική πολιτική που προτείνει η ΝΔ είναι φιλελεύθερη και μάλιστα σε ορισμένα σημεία ακραία νέο-φιλελεύθερη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης