Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Friesland Hellas επιθυμεί να μπει στην αγορά της φέτας

tags :
Η Friesland Hellas επιθυμεί να μπει στην αγορά της φέτας
Το μερίδιο αγοράς στο λευκό γάλα ανέρχεται στο 23,5%
Με τη φέτα …φλερτάρουν Ολλανδοί συνεταιριστές της Friesland Campina Hellas.
O διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δεν έκρυψε την επιθυμία του  να εμπλακεί η ΝΟΥΝΟΥ στην κατηγορία αυτή καθώς θεωρεί ότι το μοναδικό ελληνικό προϊόν έχει προστιθέμενη αξία και μπορεί να ταξιδέψει με αξιώσεις στις αγορές του εξωτερικού.
Αποκάλυψε ότι αναζητεί ένα ισχυρό εμπορικό όνομα που θα μπορεί να επωμιστεί τις προσδοκίες τους  και να  προχωρήσει σε  εξαγορά.
Αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν με τη Δωδώνη χωρίς ωστόσο να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina Hellas κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει ζήτημα επιστροφής  της  εταιρείας στο φρέσκο γάλα διότι παρουσιάζει μικρό περιθώριο κέρδους εξαιτίας των μεγάλων επιστροφών και του  σημαντικού κόστους μεταφοράς.
Η Friesland Campina Hellas θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στο κίτρινο τυρί και επιδιώκει να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς ενώ σήμερα κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 16,6%.
Η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 5 εκατ ευρώ στο εργοστάσιο της Πάτρας και αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων.
Η παραγωγική του δυνατότητα φθάνει τους 75.000 τόνους νωπού γάλακτος το χρόνο.
Η εταιρεία παρουσίασε τζίρο 267 εκατ ευρώ το 2018.
Το μερίδιο αγοράς στο λευκό γάλα ανέρχεται στο 23,5% , στις κρέμες γάλακτος στο 20,6% και  στις  βρεφικές τροφές το 39,5%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης