Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antti Rinne: Από τον συνδικαλισμό στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας

tags :
Antti Rinne: Από τον συνδικαλισμό στην πρωθυπουργία  της Φινλανδίας
Antti Rinne: Από τον συνδικαλισμό στην πρωθυπουργία  της Φινλανδίας
Υποσχέθηκε στους Φινλανδούς ότι θα τερματίσει τη λιτότητα και θα βελτιώσει το κοινωνικό κράτος: ο Antti Rinne, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου κέρδισε, αν και με πολύ μικρή διαφορά, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, είναι ένας συνδικαλιστής γνωστός κυρίως για την αδιαλλαξία του.
Τα γκρίζα του μαλλιά και το επιβλητικό του παρουσιαστικό δεν είναι άγνωστα στους Φιλανδούς, καθώς ο 56χρονος Antti Rinne διετέλεσε υπουργός Οικονομικών (2014-2015) με δύο συνασπισμούς της δεξιάς και της αριστεράς.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Antti Rinne επέκρινε σφοδρά τα μέτρα λιτότητας του απερχόμενου πρωθυπουργού Juha Sipilä.
Ο ίδιος δήλωσε ότι κοπεύει να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ηλικιωμένων, δεσμευόμενος να αυξήσει κατά 100 ευρώ τον μήνα τις χαμηλές συντάξεις.
«Πρέπει να βρούμε δίκαια μέσα για να καταστήσουμε βιώσιμη την φινλανδική κοινωνία», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.
Αυτός ο στόχος «δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής», εκτίμησε.
Ο Antti Rinne, δικηγόρος, έχει διατελέσει πρόεδρος πολλών συνδικάτων τη δεκαετία του 2000 και ως το 2014.
Στον συνδικαλιστικό τομέα έχει αποκτήσει τη φήμη του αδιάλλακτου: απείλησε τακτικά να κηρύξει απεργία, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν αποδώσει το παρατσούκλι του «απατεώνα της αγοράς εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης